Selahattin Demirtaş’a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Selahattin Demirtaş’a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Eski HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a yönelik sözlerinden dolayı ‘terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Demirtaş ile tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu. Demirtaş ve müşteki Kocaman’ın avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Üzerine atılı suçlamaları reddeden Demirtaş, davanın politik olduğunu savundu.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle katılan Selahattin Demirtaş, mütalaaya karşı yönelik yaptığı savunmasında, “2019 yılında ben ve Figen Yüksekdağ sıfır delille tutuklandık. Hakkımızdaki sanık beyanları bile dosyaya 5-6 ay sonra gönderildi, sadece suç ithamında bulunmuşum. Ben bu olanlara karşı ‘Adalet önünde bunun hesabını soracağım’ dedim. Bugün mahkemenizde bana beraat kararı verilmesini bekliyorum herhangi bir suç unsuru yok” ifadelerine yer verdi.

Sanık avukatları da müvekkilinin ifadelerinde suç unsuru bulunmadığını iddia ederek, beraat istedi.

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, Demirtaş’a “terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Başak Demirtaş: Gün gelecek hukuk herkese lazım olacak!
Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, 2 yıl 6 ay hapis cezasına yönelik, “Her gün açığa çıkan vahim iddialarla ilgili tek bir soruşturma bile açılmazken, bugün Selahattin’e, “Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz” dediği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Gün gelecek, hukuk herkese lazım olacak!” diye tepki gösterdi.

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman ise, “Demirtaş’a, ikinci tutuklamasını organize eden Başsavcı Yüksel Kocaman’a “hukuk önünde hesap vereceksin” dediği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Hiç bir önemi ve anlamı yok. Hukuk önünde hesap vereceklere sadece 3 kişilik bir hakim heyeti daha eklendi!” ifadelerini kullandı.

Paylaş