Öztrak: ‘Millet aybaşını göremez hale gelmiş Ay’ı nasıl görecek

Öztrak: ‘Millet aybaşını göremez hale gelmiş Ay’ı nasıl görecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Erdoğan’ın verdiği bilgilere göre, Ay’la ilk temas 2023’te olacakmış. Biraz da sert olacakmış. Bir de slogan bulmuşlar. ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör’. Millet aybaşını göremez hale gelmiş, Ay’ı nasıl görecek?” dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yarın başlayacak 3 aylarda yapılacak ibadetlerin kabul olması dileğinde bulundu.

“Milletimiz “’aya kaç araç için geçiş garantisi verilecek’ diye soruyor”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Cumhurbaşkanımız, Ay’a kadar dört şeritli yol yapacağız dese vallahi inanırız diyen seçmenlerimiz var” sözlerini hatırlatarak, “Kayınpeder şimdi Ay’a asfalt döşemeye karar verdi. Milletimiz şimdiden telaşlandı. ‘Uzaya kaç araç için geçiş garantisi verilecek?’, ‘Garantiler dolar mı, avro mu, bitcoin mi olacak?’, ‘Beşli çete ne kadar götürecek?’ diye soruyor” ifadelerini kullandı.

Yerli uçak, otomobil ve tank nerede?

İktidarın 2011 seçimlerine giderken, “Yerli uçağımız göklerde” dediğini, 2015 seçimlerine giderken, “Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz” dediğini ancak yerli yolcu uçağın hala ortada olmadığını anlatan Öztrak, “2011’de yüzde 100 yerli otomobil üretecek bir babayiğit aradılar. Ama o babayiğit çıkmadı. Babayiğit çıkmayınca, 2015’te Cadillac’a üretilen prototipler için İsveçli SAAB firmasına 40 milyon avro ödediler. Çakma prototipleri ‘yerli araç’ diye millete yutturmaya kalktılar” diye konuştu.

“Tam bir organize işler durumu”

İktidarın Türkiye’nin en stratejik askeri tesislerinden birini “Yerli tank yapacağız” diyerek tek kuruş almadan Katar ordusuna peşkeş çektiğini belirten Öztrak, Savunma Sanayi Başkanının 9 Kasım 2018’de attığı tweet ile “Altay Seri Üretim Projesi imzalandı. 18 ay sonra ilk tank, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek” dediğini hatırlattı.

Öztrak, “Teslim edilebilir demiyor, ‘Teslim edilecek’ diyor. Tweetin atıldığı tarih 9 Kasım 2018. 18 aylık süre, 9 Mayıs 2020’de doldu. Bugün tarih ne? 12 Şubat 2021. Tank nerede? Tank yok. Para nerede? Para yok. Yatırım yapılacak dendi, o da yok. Yani tam bir ‘organize işler’ durumu” diye konuştu.

“Öğrenciler yere baktırmaya çalışan iktidar, vatandaşa ‘yaptığımı görme Ay’ı gör’ diyor”

Berat Albayrak’ın “Cumhurbaşkanımız, Ay’a kadar dört şeritli yol yapacağız dese vallahi inanırız diyen seçmenlerimiz var” sözlerini hatırlatan Öztrak, “Erdoğan’ın verdiği bilgilere göre Ay’la ilk temas 2023’de olacakmış. Biraz da sert olacakmış. Bir de slogan bulmuşlar. ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör!’. Millet aybaşını göremez hale gelmiş. Ay’ı nasıl görecek? Açıkça ifade ediyorum, bunlar milletten öyle kopmuşlar ki, ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör!’ diyerek, milyonlarla alay ediyorlar. Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum atamasını protesto eden öğrencilere, ters kelepçe takıp yere baktırmaya çalışan iktidar vatandaşa; ‘Yaptıklarımı görme Ay’ı gör’ diyor. Ama millet beceriksizlerin çıkardığı ekonomik krizde bırakın Ay’ı, aybaşını görmeye uğraşıyor” şeklinde konuştu.

Berberoğlu’nun Meclis’e dönüşü

Enis Berberoğlu’nun yeniden milletvekilliği kazanmasına da değinen Öztrak, dün, büyük bir milli irade gaspı ve milletin Meclisi’ni, en kaba şekilde vesayet altına alma girişiminin çetin bir adalet mücadelesi sonucunda şimdilik durduğunu söyledi.

AKP’li Özkan’a tepki: Neyi yıkıyorsunuz, neyi kuruyorsunuz?

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, yeni anayasanın isminin “Yeniden Kuruluş Anayasası” olacağına dair ifadeleriyle ilgili soru üzerine Öztrak, “Bunu söyleyen AKP’nin Grup Başkanvekili. O zaman AKP’ye biz soruyoruz, neyi yıkıyorsunuz, neyi kuruyorsunuz?” dedi.

İnce sorusuna ‘boş polemik yanıtı

CHP’den istifa eden Muharrem İnce’nin, bir televizyon programında parti kurmayları üzerinden kendisini eleştirmesiyle ilgili değerlendirmesi sorulan Öztrak, programı izlemediğini belirterek milletin bu kadar derdi varken bu boş polemikleri hiç doğru bulmadığını ifade etti.

Paylaş