Muharrem İnce CHP’den istifa ettiğini açıkladı

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, CHP’den istifasını açıkladı. “Ortada ilke liyakat yoktur, Atatürk’ün emaneti yoktur. Kimlerle yolumu ayırıyorum. ABD’den demokrasi talep edenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal Atatürk demeyenlerle yolumu ayırıyorum” diyen İnce, muhalefeti bölme eleştirilerine de sert bir dille yanıt verdi. “Bölme mölme yok. Bölmüyorum kardeşim, bölmek için Cumhur İttifakı’nın yanına gitmemiz lazım” diyen İnce, “Bizim asla asla asla olmayacağımız bir yer var o da Cumhur İttifakı’dır” dedi.

Birazdan e-devlet üzerinden istifasını vereceğini ve gerekçesini de hafta içi göndereceğini ifade eden İnce, “Yeni bir yola çıkıyoruz hedefimiz 50+1. İstifa eden 3 milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketi’ne katılmışlardır. Bu başlangıç. İYİ Parti’den sonra Meclis’te grubu olan parti olacağız” diye konuştu.

“Bu iktidardan da bu muhalefetten de bu ülkeye hayır gelmez” diyen İnce, “‘Allah kahretsin başka çaremiz yok’ diyerek CHP’ye oy verenlere seçenek sunuyoruz; bu ülkeyi bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtaracağız” eleştirisinde bulundu.

Basın açıklamasında bulunan İnce’nin şu açıklamalarda bulundu:

“Daha önce ağustos ayında bir otelde yapmıştık toplantımızı baktık ki sonraki gün haberlere otelin sahibi şu partili bu partili. Ne bilelim otelin sahibini araştıracak halimiz yok. Onun için bu pandemi, koşullarında git otelcinin partisi araştır, bir sürü iş. ofise çağırsam çok kalabalıksınız. Ofisin önünde yapalım dedik. İnşallah çok kısa bir süre içinde sizleri genel merkezimizde ağırlayacağız. ”

42 yıl içinde her kademede görev yaptım ve hâlâ Atatürkçüyüm, hâlâ kurucu değerler sımsıkı bağlıyım. Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken ömrüm CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti diyenlerle kol kola geçmiştir. Bir yanda partiyi yönetenler, partinin evlatlarına iftira atarken öbür taraftan CHP ile ömrü boyunca mücadele etmiş insanlarla kol kola görüntüler vermişlerdir. Ortada ilke yoktur. Değer yoktur, duruş, liyakat, emeğe saygı yoktur. Atatürk’ün emaneti kalmamıştır. ortada bir tabela vardır sadece.

Şimdi, kimlerle yolumu ayırıyorum? Bir, Amerika Birleşik Devletleri’nden demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Atatürk’e kefere diyenleri yönetici yapanlarla yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal deyip Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Ben askeri değilim yoldaşıyım diyenlerle yolumu ayırıyorum. Sen kimsin de yoldaşı oluyorsun. Anafartalar’da, Conkbayırı’nda var mıydın da yoldaşısın? İsmet Paşa yoldaşıdır. Sen askerisin. Bu kadar basit. Grup Başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle bu arkadaşlarla yolumu ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup bugün CHP’yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. 50 yıl CHP’ye küfredip, bugün sahte CHP’li olanlarla yollarımı ayırıyorum. Geçmişte CHP aleyhine miting düzenleyip, bugün CHP’de yönetici olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ’cüleri, Sorosçu’ları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Ne işimiz var Libya’da deyip Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti diyenlerle yolumu ayırıyorum.

Bu yönetimin değersizleştirdiği, ilkeleri yaşatmak için bu arkadaşlarla ayrılıyorum. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a gitmeden önce İstanbul’u terk etti. İstanbul işgal altındaydı. İşgali kurtarmak için İstanbul’u terk etti. Ruhu İstanbul’daydı. Ama işgalden kurtarmak için Samsun’a gitti. Ankara’dan İstanbul’u kurtardı. Ben de bu işgal altında olan Atatürk’ün emanetini işgalden kurtarmak için terk ediyorum.

Yeni bir yola çıkıyoruz. Hedefimiz 50+1. Üçüncü bir seçenek. Öz güveni yüksek, Türkiye’ye 50+1i getirecek olan 83 milyona girin kolumuza diyorum. Sahici, safi duru, mütevazi, şeffaf, hesap veren ve hesap soran bir siyaseti birlikte kuracağız. Umut olacağız Türkiye’ye çıkış yolu olacağız. Tek adam partisi değil aklın partisi olacağız. Türkiye sahipsiz değildir. Memleketimize sahip çıkacağız.”

Soru-Cevap

“Atatürk isminin silindiği AKP iktidarında Atatürk diyemeyen CHP’li yöneticilerin olması içimizi acıtıyor. 18 yıldır ülkeyi yöneten, ülkeyi uçurum kenarına getiren Erdoğan ‘yürekli yetse beni de istifaya çağırıyor’ derken muhalefet ‘istifa çağrısı yapamıyor. Bu muhalefetten de bu iktidardan da memlekete fayda gelmez.”

“Partinin tabanı ile yönetimi arasında büyük uçurum meydana gelmiştir. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum.”

“Ortada ilke liyakat yoktur, Atatürk’ün emaneti yoktur. Kimlerle yolumu ayırıyorum. ABD’den demokrasi talep edenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal Atatürk demeyenlerle yolumu ayırıyorum.”

“Bizim asla asla asla olmayacağımız bir yer var o da Cumhur İttifakı’dır.”

“Yalan söylüyorsunuz, bölme mölme yok. bölmüyorum kardeşim, bölmek için Cumhur İttifakı’nın yanına gitmemiz lazım.”

“Allah kahretsin başka çaremiz yok’ diyerek CHP’ye oy verenlere seçenek sunuyoruz; bu ülkeyi bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtaracağız.”

“Bölüyor diyenler korkuyorlar, gel yarışalım hep birlikte, Hazine parası, binalar senin olsun. Biz kendi emeğimizle gücümüzle yarışacağız, ikinci tura sen kalırsan seni de destekleyeceğiz.”

İNCE CHP’DEN RESMİ OLARAK İSTİFA ETTİ

AA’nın aktardığına göre; İnce, e-Devlet üzerinden CHP üyeliğinden istifa etti.

Siyasi parti üyelikleri e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor, istenilen durumda iptal işlemi de yapılabiliyor.

Paylaş