Milletvekilliği düşürülen HDP’li Güven ve Farisoğulları tutuklandı

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Güven ve Farisoğulları tutuklandı

TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillikleri düşürülen HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Güven ve Farisoğulları adliyeye sevk edildi. Güven ve Farisoğulları çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

HDP’li Farisoğulları, “Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır’dan Ankara’ya giderken, az önce gözaltına alındım” dedi. Farisoğulları Diyarbakır-Urfa yolu üzerinde bulunan Pirinçlik karakoluna götürüldü. KCK ana davası kapsamında aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezasından kalan 2 aylık ceza bulunan Leyla Güven de evinden gözaltına alındı. Farisoğulları ile Güven, hastanedeki kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

“Planlanmış Saray Darbesinin gereği yerine getiriliyor”

HDP’den Güven ve Farisoğulları’nın gözaltına alınmasına tepki gelirken, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşılan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Planlanmış Saray Darbesinin gereği yerine getiriliyor. Halk iradesini çiğneyerek Milletvekillerimizin vekilliğini düşürenlerin talimatı doğrultusunda Milletvekilimiz Musa Farisoğulları gözaltına alındı. Nerede olursak olalım bu darbeci zihniyete karşı direnmeye devam edeceğiz.

“Saray Darbesiyle vekilliği düşürülen DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven de gözaltına alındı. İşte darbe budur. Seçmen iradesinin temsilcisi bir siyasetçinin evine onlarca polisle baskın yapmaktır. İntikamcılıktır. Berxwedan Jiyan e diyenleri yıldıramayacaksınız!”

Paylaş