Kılıçdaroğlu: Meclis Başkanı bu olayla bir işlevi olmadığını ortaya koydu

Kılıçdaroğlu: Meclis Başkanı bu olayla bir işlevi olmadığını ortaya koydu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında üyelerle birlikte gündemi değerlendirdi. MYK toplantısında Enis Berberoğlu konuşuldu.

Berberoğlu’nun hukuksuz ve kindar bir şekilde tutuklandığın belirten Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanı bu olayla bir işlevi olmadığını ortaya koydu. Teamüllere aykırı bir şekilde saray talimatıyla davrandı” dedi.

Konuya dair konuşmasını devam ettiren Kılıçdaroğlu, “Enis Berberoğlu’na reva görülen muameleyi asla kabul etmeyeceğiz. AK Parti Grup Başkanvekillerini alıp Kızılay’a adliyelere gidin sorun bakalım adalet var mı? Türkiye’yi adaletsiz bir yer halene getirdiler. Bizim görevimiz yeniden vicdani adaleti ve hukuk devletini inşa etmektir” fadelerinde bulundu.

GENÇLERE İSTİHDAM KOMİSYONU

Ekonomiye ilişkin de gündemlerin alındığı toplantıda genç nüfusun istihdamı ile ilgili bir de komisyon kurulmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya’nın ibadete açılması için hazırlık yapılması talimatı verdiği iddialarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Yetki Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. 18 yıldır yapılmayan şey şimdi neden yapılmaya çalışılıyor. Dini kullanarak siyaset yapma alışkanlığı var” dedi.

Paylaş