Lütfi Elvan: Atama sürpriz oldu, Berat Bey’in sağlık sorunları nedeniyle devir teslim olmayacak

Lütfi Elvan: Atama sürpriz oldu, Berat Bey’in sağlık sorunları nedeniyle devir teslim olmayacak

Berat Albayrak’ın istifasıyla boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan AKP Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan’ın, bugün Meclis’te yemin ederek görevine başlaması bekleniyor.

Elvan, yemin töreninden sonra bakanlıktaki makamına geçecek, ancak bir devir teslim töreni olmayacak. Albayrak, istifasını Instagram hesabından paylaştıktan sonra bir daha görünmemişti.

Elvan’ın bakanlığa atanmasıyla, bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na da eski Kalkınma Bakanı da olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın getirilmesi bekleniyor.

“Sağlık problemleri nedeniyle devir teslim olmayacak”Lütfü Elvan, Meclis’te gazetecilerin sorusu üzerine, atamanın kendisi için de Sürpriz olduğunu söyledi.

Bakanlıkta devir teslim olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Elvan, “Berat Bey’in sağlık problemleri nedeniyle devir teslim törenini gerçekleştiremeyeceğiz” bilgisini verdi.

Albayrak ile telefonda görüştüklerini belirten Elvan, “Hizmetlerinden dolayı teşekkür ettik. O da bize görevimizden dolayı başarılar diledi” dedi.

Paylaş