“Kurultay tarihinde henüz bir netleşme yok

“Kurultay tarihinde henüz bir netleşme yok

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin pandemi koşulları nedeniyle ertelenen kurultayı ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Habertürk’ten Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Salıcı’nın konuşmasından satır başları şöyle;

Henüz tarihte bir netleşme yok ama pandemi koşulları hala devam ediyor. Bir açılma var, Sağlık Bakanlığı’nın, iktidarın başlattığı bir açılma var ama aynı zamanda vaka sayılarında bir artış da var.

Şu çok açık, Türkiye’de açık alan partilerinin kurultay yapma bir kültürleri yok. Kapalı alanlarda yapılan organizasyonlardır bunlar ve görkemli yapılan organizasyonlardır. 30-40 bin kişinin bir araya geldiği organizasyonlardır. Bu koşullar altında görünen o ki açık havada kurultayımızı yapacağız. Ona uygun yerler bakıyoruz ve o yerlere uygun tarih arayışı içindeyiz. Sonbahara kalmadan kurultayı yapmak gibi bir niyetimiz var.

Bilim Kurulu’nun görüşleri önemli. Bilim Kurulu’nun görüşlerine uygun bir ortam yaratma çabasındayız.

KURULTAY NEREDE YAPILACAK?

Meydan ya da ormanlık alan gibi bir düşüncemiz yok. Giriş çıkışın kontrollü olması lazım. 30-40 bin kişilik seyircili bir kurultay yapma imkanımız pandemi koşulları nedeniyle ortadan kalktı. Dolayısıyla sadece kurultay delegelerinin ve görevlilerinin katılacağı bir kongre düzenleyebiliriz. Bu nedenle hipodrom, stadyum, açık hava tiyatrosu gibi alternatifler bakılıyor. Bunlardan birine karar vereceğiz.

PARTİ İÇİNDE KONUŞULANLAR

Yeni şekillecek olan parti yönetimi konuşuluyor. Yeni PM oluşacak. Genel Başkanımızla ilgili bir tartışma görünmüyor. Aday olacak arkadaşlarımız çıkacaktır, CHP içindeki demokrasi kültürü aynen devam edecek. Bu demokratik bir yarış, arkadaşlarımız bir iddia koyabilirler. Ama genel başkan ile ilgili bir tartışma olduğu kanaatinde değilim.

KURULTAYA KAÇ KİŞİ KATILACAK?

Sağlık Bakanlığı’na bir yazı yazdık, o yazının cevabı umarım hızlı gelir. Biz de o cevabı önemseyecek bir şekilde hareket ederiz. Amacımız Eylül’e sarkmadan kurultayı yapabilmek. Delegasyon, basın mensupları olacak. Kurultayı düzenlemekle görevli arkadaşlar olacak. 2500-3000 civarında bir katılımcıyla kurultayı yapabiliriz.

Paylaş