Kılıçdaroğlu: Tek adam rejimini demokrasiyle bitireceğiz

Kılıçdaroğlu: Tek adam rejimini demokrasiyle bitireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te gerçekleştirilen özel oturumda konuştu. Demokrasi vurgusu yapan CHP lideri, “Tek adam rejimini dünyaya örnek olacak şekilde demokrasi ve sandık yoluyla ortadan kaldıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hep beraber yapacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, “100 yıl önce Ulu Önderimiz bu cumhuriyeti nasıl kurduysa 100 yıl sonra bu parlamento demokrasiyi gerçek anlamda yerleştirecek” ifadelerini kullandı.

Mücadelelerinin “tek bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceği bir gelecek için” olduğunu vurgulayan CHP lideri, “Çocuğuna bir bardak süt içiremeyen annelerin, hakkı yenen öğrencilerin, işsiz bırakılma tehdidiyle zor şartlarda çalıştırılan işçilerin, elektriğini ödeyemediği için elektriği kesilen, karanlığa mahkum edilen 4 milyon abonenin sorununu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Demokrasi’ vurgusu
Kılıçdaroğlu’nun konuşması şu şekilde:

“TBMM’ye sunulan, milletvekillerine verilen kanun tekliflerinin tek elden çıkması, ahlaki vicdandan yoksun olması ve düşünülmeden kabul edilmesi yanlıştır. Bu Meclis 100 yıl önce tüm fikirlerin birlikte tartışıldığı bir Meclis’ti. Bir yandan da işgal güçlerine karşı savaşıyordu.

“Biz de tek adam rejimini dünyaya örnek olacak şekilde demokrasi ve sandık yoluyla ortadan kaldıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hep beraber yapacağız. Türkiye’nin çoğu sorununu çözeceğiz. Çocuğuna bir bardak süt içiremeyen annelerin, hakkı yenen öğrencilerin, işsiz bırakılma tehdidiyle zor şartlarda çalıştırılan işçilerin, elektriğini ödeyemediği için elektriği kesilen, karanlığa mahkum edilen 4 milyon abonenin sorununu çözeceğiz. Türkiye’ye huzur getireceğiz.

“Gelecek tarihimizde umutsuzluğa yer yok”
“Hakkın, hukukun adaletin bir kişinin iki dudağı arasında olduğu bu baskıcı dönemin sonu yaklaşmaktadır. Merkez Bankası’ndaki 128 milyar doların nerelere ve kimlere peşkeş çekildiğinin ortaya çıkarılacağı dönem yakındır; barış akademisyenlerinin kürsülerine döneceği günler yakındır; İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe gireceği günler yakındır. Siyasi görüşü ne olursa olsun kimsenin ötekileştirmeyeceği, yönetim erkinin hesap vereceği günler yakındır. Gelecek tarihimizde umutsuzluğa yer yoktur. Mücadelemiz tek bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceği bir gelecek içindir.

“100 yıl önce ulu önderimiz bu cumhuriyeti nasıl kurduysa 100 yıl sonra bu parlamento demokrasiyi gerçek anlamda yerleştirecek.

“Tüm çocuklarımızın Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”

Paylaş