Kılıçdaroğlu: Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba

Kılıçdaroğlu: Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet fabrikasının satılmasını eleştirdiği sözleri nedeniyle Habertürk’e verilen cezayı sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Yasaları beğenmedikleri medya organları üzerinde acımasızca uygulamak, söylemek istedikleri hukuk reformu bu galiba. Türkiye’yi biraz daha geriye götürmek” diye konuştu.

Açıklamalardan satır başları:

RTÜK’ÜN HABERTÜRK’E VERDİĞİ CEZA

Kılıçdaroğlu: Medyanın özgür olması lazım. Yandaş medya diye bir kavramın olmaması lazım. Ahlaki olarak da demokratik olarak da bu tür kavramlardan Türkiye’nin kurtulması lazım. Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Yasaları beğenmedikleri medya organları üzerinde acımasızca uygulamak, söylemek istedikleri hukuk reformu bu galiba. Türkiye’yi biraz daha geriye götürmek… Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’ye demokrasiyi, hukuku getirmeye kararlıyız dostlarımızla beraber.

TANK PALET FABRİKASI

Kılıçdaroğlu: Katar ordusuna TSK’nın en önemli fabrikasının 0 bedelle verilmesini asla kabul edemeyiz. Arkasında kim olursa olsun, kimi arkalarına alırlarsa alsınlar, Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ordusuna ihanettir. 1 dolar almadılar… Bunu gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar.

Kılıçdaroğlu: Sorun yok diyor… Ne sorunu yok? Erdoğan’ın sorundan haberi yok. Emin olun Erdoğan’ın ve arkadaşlarının sorundan haberi yok. Gemimizde arama yapılmadan önce 5 saat Türkiye Cumhuriyeti’nden haber alınamıyor. Her şey 1 kişiye bağlanmış, ona ulaşabilirsen karar alabiliyorsun.

“TÜRKİYE DÖRT NALA FELAKETE SÜRÜKLENİYOR”

Gültekin Uysal: Bir tarafta 200 milyon dolara Borsa’nın yüzde 10’u satılırken bu ülke 750 milyon dolarını bir lunaparkta kaybetti. Sayın Cumhurbaşkanı MB’nin döviz rezervinin eksi 46 milyar dolara geldiğini Naci Ağbal’ın sunumuyla öğreniyorsa bu ülkede bir felaket vardır. Dört nala felakete doğru sürüklenen bir Türkiye var.

Kılıçdaroğlu: Dün bir TV programında iktidar partisine destek veren bir kişi şu açıklamayı yapıyor: “Ekonomik olarak Türkiye’yi neredeyse en kritik dönemlerde besliyorlar, para aktarıyorlar.” Katar en kritik dönemlerde Türkiye’yi besliyor. Ne zamandan beri Türkiye Katar’ın beslemesi oldu? RTÜK var mı? Yok. Neden kanal yandaş kanal da onun için. Bundan daha ağır bir cümle olabilir mi? Biz aç mıyız, biz el avuç açan bir devlet miyiz?

Paylaş