Kılıçdaroğlu: Sabırlı ve sağduyulu davranacağız

Kılıçdaroğlu: Sabırlı ve sağduyulu davranacağız

CHP, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin CHP’li Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararı olağanüstü kapalı grup toplantısında değerlendirdi.

Toplantıda milletvekillerine seslenen Kılıçdaroğlu kısa bir değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu süreciyle ilgili olarak, “Biz haklıyız. Haklılığımız, Anayasa Mahkemesi tarafından da oybirliğiyle onaylandı. Yerel Mahkemenin verdiği bu karar, Anayasayı askıya alma amacı taşıyor. Hukukun üstünlüğünü ve adalet duygusunu hedef alıyor. Sabırlı ve sağduyulu davranacağız. Bekleyeceğiz

Halkın oyuyla gelenler, bir gün yine halkın oyuyla gideceğini bilmelidir, demokrasinin temeli de budur. Ancak bugün, halkın oyu ile geldikleri makamlardan gitmemek için her türlü yolu deniyorlar. Medyayı, yargıyı ele geçirme amaçlarının nedeni de budur” dedi.

ÇÜRÜMEYİ BİR BAŞKA MAHKEME GİDERMELİ

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda “Bir alt mahkemenin yargıda oluşturduğu derin çürümeyi, bir başka mahkeme gidermelidir. Çünkü yargıya olan güvensizlik, ancak bir başka yargı kararı ile yeniden sağlanabilir. Bu konuda da asıl büyük görev yargıya düşüyor” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun sürecin soğukkanlılıkla izlenmesi için milletvekillerini uyardığı ve “Bugüne kadar her söylem ve davranışımızda haklı çıktık. Gücümüzü de bu haklılığımızdan alıyoruz. Birinci yüzyılda Cumhuriyet kuruldu, ikinci yüzyılda da Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Yaşanan süreç, bu sözümüzü, her geçen dakika daha da anlamlı hale getiriyor” ifadelerini kullandığı da belirtildi.

Paylaş