Kılıçdaroğlu: Merkezle yerel arasında çok güçlü bir iletişim kurulmalı

Kılıçdaroğlu: Merkezle yerel arasında çok güçlü bir iletişim kurulmalı

Depremin vurduğu İzmir’e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bundan sonra benzer olaylarda karşılaştığımızda daha sağlıklı daha güçlü binalara ihtiyacımız var. Bürokraside karşılaşılan engeller var. Deprem, a partilisi b partilisi diye ayrım yapmıyor. Dolayısıyla merkezle yerel arasında çok güçlü bir iletişim kurulmalı” açıklamasını yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti heyeti 6.6 büyüklüğündeki depremin etkilediği İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarından kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. İlerleyen saatlerde Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı.

Başkan Soyer çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın içi rahat etsin. Sonuna kadar yanlarında olacağız. Her dertlerine ortak olacağız gibi her dertlerine çözüm olacağız. Sadece İzmir değil çok değerli büyükşehir belediyesi başkanı arkadaşlarımızın katkısıyla İzmirlilerin huzurunu, rahatını sağlayacak önemli çalışmalara imza atacağız. Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük geçmiş olsun Allah beterinden korusun” açıklamasını yaptı. Soyer’in ardından konuşan Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:

“Bir deprem gerçeğiyle karşı karşıyayız ve bundan sonra bu gerçekle karşılaşacağız. Bunun önlemlerinin ivedilikle alınması gerekir. Türkiye genelinde. Nerede deprem kuşağı varsa önlemler alınmalı. Gerek parlamentoda gerek parlamento dışında bizim üzerimize düşen görev varsa koşulsuz bu görevi yapmaya hazırız.

İnşallah can kaybı olmaz dedik ama maalesef can kaybımız var. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın büyük katkısıyla kiralanan büyük araçlarla enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. Şunun da altını çizmek isterim; sadece belediye ekipleri değil AFAD ekipleri, jandarma ekipleri olağanüstü bir çaba sergiliyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak çabaya katkı veren bütün kamu görevlilerine yürekten teşekkür etmeyi görev biliyorum. Ama en büyük katkının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesi olduğunun altını çizmek isterim.

Depremden sonra bütün belediye başkanlarımız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla temasa geçtiler. gerekli koordinasyon sağlandı. Her türlü yardım kısa süre içerisinde getirilecektir.

Çadır ihtiyaçları var onlar giderilecek. Yemek sürekli sağlanıyor.

İnşallah göçük altında kalanların hepsi sağ kurtulurlar. Alanı gezerken ailelerle de konuştum. Bir anne çocuğunu beklediğini söyledi. Son gittiğim enkazda bir anne ve çocuklarının kurtarılmasını sevinçle karşıladım. Allah kimseye evlat acısı vermesin.

Bunu atlatırız ama bundan sonra benzer olaylarda karşılaştığımızda daha sağlıklı daha güçlü binalara ihtiyacımız var. Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılaşılan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var. İstanbul çok ciddi bir deprem riskiyle karşı karşıya. Merkezi yönetimin bu konuda yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması lazım. Deprem, a partilisi b partilisi diye ayrım yapmıyor. Dolayısıyla merkezle yerel arasında çok güçlü bir iletişim kurulmalı.”

Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir depreminde en çok hasar gören Bayraklı İlçesindeki Mansuroğlu Mahallesi’ne giderek bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu’nun, “İnsanlar çalışıyor, meşgul etmeyelim” diyerek enkaza yaklaşmak istememesi dikkat çekti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, depremin ardından bugün İzmir’e gitti. Kılıçdaroğlu, ilk olarak depremde hasar gören Bayraklı İlçesi Mansuroğlu Mahallesi’ni ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU: İNSANLAR ÇALIŞIYOR MEŞGUL ETMEYELİM

Kılıçdaroğlu, önce depremde yıkılan Rızabey Apartmanı’na giderek CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan bilgi aldı. Özkan, beş kişinin enkaz altında olduğunu ve ekiplerin tünel açmaya çalıştığını söyledi. Özkan, “Orada beş kişi var. Kiriş açıldığında beş kişiye ulaşılabilecek. Jandarma ekipleri yukarıda çalışıyorlar. Aşağıda diğer ekipler var. İllerden gelen bizim ekiplerimiz de çalışıyor orada. Eğer üstten aşağıya tünel açılabilirse çıkarılabilecekler… Ama asıl büyük iş yukarıda. Yukarıdan tünel açmaya çalışıyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, “İnşallah olur. İnsanlar çalışıyor, meşgul etmeyelim” diyerek kurtarma ekiplerinin çalışma alanına girmedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da maske ve dezenfektan dağıtımı yaptıklarını, gece boyunca yapılan çalışmaları Kılıçdaroğlu’na aktardı.

Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi daha sonra yıkılan Emrah Apartmanına geçti.

Kılıçdaroğlu’na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

Paylaş