Kılıçdaroğlu: İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır

Kılıçdaroğlu: İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır

CHP Genel Başkanı ve Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin ikinci yılında düzenlenen ’23 Haziran Demokrasi Şenliği’nde’ konuştu.

Şölenin onur konuğu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Hak, hukuk, adalet” sloganı eşliğinde konuşma yapacağı kürsüye geldi.

“Sakın endişe etmeyin. Hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka getireceğiz. Bu konuda en ufak bir endişeniz olmasın” diyen Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimleri için iptal kararı verileceğini hiç düşünmediği bilgisini paylaştı. “Çünkü, en azından hukukun bir kırıntısı kalmıştır. Dolayısıyla iptal edilmez diye düşünmüştüm” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“İptal edildi. Derhal Parti Meclisi’mizi topladık. Bazı arkadaşlarımız, seçimin boykot edilmesini istediler. ‘Hayır’ dedim. ‘Sandığa hep beraber gideceğiz.’ Ve ben, bütün İstanbulluların ferasetine güveniyorum. Eğer bu ülkede vatandaşın vicdanına sesleneceksek, vatandaş gereğini yapacaktır. Ve vatandaş, gereğini yaptı. 23 Haziran’da örgütümüz, Türkiye’nin her tarafından gelen örgütümüz, artı İBB Başkan adayımız alandaydı ve çalışıyordu.

Akşam saatlerinde hepimiz heyecanla sandıkların açılmasını bekledik ve sandıklar açıldı. Televizyonların yaptığı açıklamalardan çok erken, sonuçlar bize gelmeye başladı. O günkü mutluluğumu asla unutamam. Bu mutluluğun temelini oluşturan temel olgu; ‘Evet, bu ülkede demokrasi var ve insanlar bu ülkede demokrasiye inanıyorlar. Gerçekten haksızlık yapanlara ders vermesini biliyorlar ve ders verdiler. Bu çok önemliydi.”

“DEVLETİN BÜTÇESİNİ HARCAYANLAR, HESAP VERMEKTEN KORKUYORLAR”
“Siyasette verilen sözün arkasında durmak kadar değerli bir şey yoktur” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir söz verdiyseniz, gereğini yapacaksınız. Beni mutlu eden şu: Evet bir büyükşehir belediye başkanı seçildi. Evet, çaba harcadı. Bugün, yaptığı çabaların, verdiği sözlerin ne kadar gerçekleştiğini İstanbullularla paylaştı. Ne demektir? Halkına hesap verdi. Siyaset kurumunun temel unsuru, temel ögesi vatandaşına hesap vermektir” ifadelerini kullandı.

Parti olarak belirledikleri 7 temel ilke arasında “hesap veririlik” prensibinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Yeni bir siyaset yeni bir anlayışı Türkiye’nin gündemine getirmek istiyorduk ve getirdik. Ve bizim bütün belediye başkanlarımız, yaptıkları bütün harcamaların hesabını veriyor. Hesap vermek, bir siyasetçi için gurur ve onur meselesi. Parayı harcadı mı hesabını veriyor. Ama devletin bütçesini harcayanlar, hesap vermekten korkuyorlar.

Sıra oraya da gelecek. Ekrem Bey’in, seçim sonuçları ilgili kullandığı bir cümle vardı. O cümlenin hafızalarda yer etmesini isterim: ‘Hak yemem ama hakkımı da yedirmem.’ Bu önemlidir. Biz hak yemeyiz ama hakkımızı da bu milletin hakkını da kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

“İSTANBUL’U KAZANAN TÜRKİYE’Yİ KAZANIR”
Alacakları çok yol olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Sadece İstanbul’da değil bütün Türkiye’de alacağımız çok yol vardı. Türkiye, gerçek anlamda demokrasiydi. Dostlarımızla beraberdik biz. Bunun mücadelesini verdik. Gerekirse 24 saat çalıştık. Bu millete sözümüz var. Ahdimiz var bu millete. Dedik ki, ‘Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediye başkanlarımızın olduğu yerde, görev yaptıkları yerde, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.’

Dahası ayrım yapılmayacak. ‘Bana oy verdi, vermedi’ diye ayrım yapılmayacak. Kin ve öfke ile siyaset yapılmıyor. Herkesi kucaklayacağız. Herkese hizmet vereceğiz. Tek istisnası – onu da söylemiştim belediye başkanı arkadaşlarıma- yoksul mahallelerden başlayarak, pozitif ayrımcılık yapacağız. O insanlara hizmet gitmedi; o insanlara hizmeti götüreceğiz.

Kucağımızı açacağız o insanlara. Siyaset, nasıl insanların çıkarı için çalışabilirmiş, onu göstereceğiz ve onu da gösterdik. Son bir cümle: ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ demişlerdi. Tersi nedir? İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Ve size söz veriyorum, dostlarımızla beraber Türkiye’yi kazanacağız. Sağ olun, var olun.”

Paylaş