Kılıçdaroğlu: Erdoğan Soylu’ya sorsa belki ‘sen talimat verdin’ der

Kılıçdaroğlu: Erdoğan Soylu’ya sorsa belki ‘sen talimat verdin’ der

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV’de yayımlanan özel röportajda son günlerde gündemden düşmeyen Sedat Peker ile ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

Yeraltı dünyası ile hiç ilgilenmedim, hiç ilgim olmadı. Yaptığımız son kurultayda yeraltı dünyasının AKP döneminde ne kadar güçlendiğini görüyorduk. Çubuk saldırısı, diğer saldırılar bunun örneğidir.

Yüklü miktarda yakalanan kokainleri biliyorduk. Bunlar Türkiye’de olan olaylar dolayısıyla biz ikinci yüz yıl beyannamesinde yeraltı dünyası ile mücadele sürdürülecektir diye söz verdik.

Suç örgütlerinin arkasında siyasi güç olmazsa suç örgütleri büyüyemez. Tonlarca kokainden bahsediliyor, olağanüstü paralar ve miktarlar. Peki bunları kim destekliyor? Bütün yetkiler kimde? Süleyman Soylu’da mı? Soylu Erdoğan’dan habersiz su içemez, tüm yetki Erdoğan’da.

Siyasi destek olmazsa Türkiye’de mafya at koşturmaz. Siyasi desteği varsa yürür, siyasetçiyi besler, her türlü desteği verir. Bu noktaya Türkiye’yi taşımaları asıl felakettir.

Soylu ile ilgili iddialar sonucunda bir gelişme bekliyor musunuz sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Ne olacak ki? Ne olacak yani? Olayın gerçeğine bakalım. Dava açılmadı, birisi kalkıp o savcıya sordu mu neden dava açmadın diye? Siyasi otorite bürokrasinin görevini yapmasını engelliyor.

Cemil Çiçek ne dedi, bunun yüzde biri bile gerçek olsa savcıların harekete geçmesi gerekir dedi. Savcılar talimat gelmediği için sustu, harekete geçemedi. Böyle bir yönetim ne Türkiye tarihinde ne dünya tarihinde yoktur.

Süleyman Soylu ve Erdoğan’ın halen görüşmemesi ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu; “Belki de Soylu’yu çağırsa sen bana yetki verdin ben yaptım cevabını alır” dedi.

Paylaş