Kılıçdaroğlu: Bunun sonu, rafların boşalması, insanların açlıkla sınanmasıdır

Kılıçdaroğlu: Bunun sonu, rafların boşalması, insanların açlıkla sınanmasıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili açıklamalarına yönelik ‘sessiz kalınmaması’ çağrısında bulunarak, “Nas ve dinî gereklilik söylemleri Erdoğan’ın gerçek sebeplerini yansıtmıyor. Bu bir organize kötülük, gözü dönmüş bir deliliktir! Kimse sessiz kalmamalı, herkes nerede durduğunu söylemeli. Çünkü tarih, bu gafleti destekleyenleri de yazacak!” dedi.

Kılıçdaroğlu, şu paylaşımları yaptı:

“Nas ve dinî gereklilik söylemleri Erdoğan’ın gerçek sebeplerini yansıtmıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Yoksa buyursun tüm faizleri sıfırlasın. Acı olan şu; tüm bu kötülüğün, bile isteye yapıldığını hepimiz biliyoruz. Ekonomik model filan da yok.

Geriye tek bir ihtimal kalıyor. Erdoğan kaybettiğini biliyor ve çatışma yaratma peşinde, insanları provoke etme peşinde… Bunun sonu, rafların boşalması, insanların açlıkla sınanmasıdır.

“Kimse sessiz kalmamalı”
Tekrar ediyorum: Bu bir organize kötülük, gözü dönmüş bir deliliktir! Kimse sessiz kalmamalı, herkes nerede durduğunu söylemeli. Çünkü tarih, bu gafleti destekleyenleri de yazacak!”

Erdoğan ne söylemişti?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) ülkenin ekonomisinin gidişatına yönelik yaptığı açıklamaya ve faizle ilgili gelen eleştirilere tepki göstererek, “Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa, onu yapmaya devam edeceğim” diye yanıt vermişti.

Paylaş