Karamollaoğlu’ndan AKP kongresine tepki

Karamollaoğlu’ndan AKP kongresine tepki

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu, gündemine parti kapatma davalarını, AKP kongrelerini ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu aldı.
Karamollaoğlu, AKP’nin 7’inci Olağan Kongresi’ndeki kalabalığı “Anlaşılan Ankara bayağı bir izdihamla karşı karşıya. Covid salgınının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde böyle bir kongrenin tıka basa olması da ister istemez insanı düşündürüyor. Özellikle iktidar partisinin böyle bir kongreyi bu havada bu şekilde yapması Allah yardımcımız olsun” sözleriyle eleştirdi.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediğini söyleyen Karamollaoğlu, ekonomiyle ilgili alınan kararların yatırımcıların güvenini sarstığını ve dövizin yükselmesine neden olduğunu ifade etti. Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Türkiye yönetilemiyor adeta savruluyor. Kısa bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanı sosyal medya üzerinden istifa etmişti. Ardından bir takım değişikliklere gidildi. Bunların üzerinden birkaç ay geçmedi ki yeni atamalar, Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması gündeme geldi. Ekonomik reform paketinin bahsedildiği bir süreçte, ekonomimizin bu denli kırılgan olduğu atmosferde, parti kapatma, milletvekilliği düşürme ve Merkez Bankası’nın başkanının değiştirilmesi gibi adımlar ekonomimizde depreme sebep oldu. Bu keyfi kararlar, karar değişiklikleri yatırımcının güvenini sarstı. Döviz fırlamasıyla fakirliğimiz bir gecede zirve yaptı. Bir gece yayınlanan kararname ile sadece bunlar meydana gelmiyor, Kanal İstanbul’a devlet garantisi de veriliyor. Bu kadar karlı olduğu iddia edilen bu kadar önemli olduğu iddia edilen bir yatırıma devlet garantisi neden veriliyor? Biz karlı olduğu kanaatinde değiliz de iktidar bunu iddia ediyor o zaman hodri meydan gelip yapsınlar ihaleyi. Öyle bir şey yok devlet garantisi istiyor yani yine bu millet ödeyecek bu borçları. Üzerinden araba geçmeyen yolların, köprülerin parasını bu milletin garibanı ödüyor.

Milli Görüş olarak en çok muzdarip olduğumuz konuların başında gelen parti kapatmaların nihayete ermesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’mize kimsenin 2021 yılında 1990’lı yılların karanlık ruhunu yaşatmaya hakkının olmadığı kanaatindeyiz.

Gergerlioğlu
HDP Kocaeli Milletvekili Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinde sergilenen tutum ve davranışları ve ardından TBMM’de kanaatimize göre vicdanları yaralayacak şekilde gözaltına alınmasını doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Suçluysa cezalandırılsın. Kimsenin itirazı olmaz. Ama, usul ve yaklaşımın da kimseyi rencide etmeyecek tarzda olması icap eder. Bizim örfümüzde su içerken de abdest alırken de genelde insanlara dokunulmaz.

Paylaş