İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin yeni açıklama

İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin yeni açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı, “Kemal Bey cumhurbaşkanı olması halinde doğru bir isimdir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirmiş; “Kendisinden talip olduğunu duymadım. Herkes idealist davranmalı. Nefis zamanı değil” ifadelerini kullanmıştı. Koray Aydın kazanamama ihtimali olan bir isme “evet” demeyeceklerini de belirtmişti.

Konuyla ilgili bugün de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’dan bir açıklama geldi. Habertürk’e konuşan İYİ Partili Paçacı, “Kemal Bey cumhurbaşkanı olması halinde doğru bir isimdir. Ancak adayların tespiti sırasında en fazla seçilme ihtimali olan ve birinci turda seçilmeyi sağlayacak bunu riske sokmayacak olan adayın tercihi doğru olur” dedi.

Paçacı, “Meral Hanım çok büyük bir fedakarlık yaptı, anketlerde oy oranları yüksek olduğu, kendisinin yükselen bir trendi olduğu halde daha önce söylediği sözün arkasında durarak cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Bu büyük bir fedakarlık örneğidir” diye konuştu.

“Bu söylediklerimizden Kemal Bey’e karşı olduğumuz sonucu çıkmasın ama İYİ Parti’nin yol haritası paydaşlarla ortak bir aday tespit edilmesi ve bu noktada seçilecek bir isim olması” diyen Paçacı, “Meral Hanım cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklayarak büyük bir fedakarlık gösterdi ama ‘bu yarıştan çekildik, istediğiniz adayı destekleriz’ anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Paylaş