İmamoğlu’ndan, hedef alınan sanatçılara destek: ‘Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz’

İmamoğlu’ndan, hedef alınan sanatçılara destek: ‘Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uzun zamandır iktidara yakın isim ve gruplar tarafından hedef gösterilen Sezen Aksu, Tarkan ve Mustafa Sandal gibi isimlere atıfta bulunarak, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, “Sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yakın zamanda iktidara yakın medya organları, AKP’ye yakın isim ve gruplar tarafından sistematik olarak hedef gösterilen sanatçılara destek verdi. Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan İmamoğlu; 2017 yılında çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısı üzerinden eleştirilen Sezen Aksu’ya, akabinde Aksu’ya destek veren Mustafa Sandal’a ve toplumsal olaylara eleştirel paylaşımları sebebiyle hedef alınan Tarkan’a atıfta bulundu.

İmamoğlu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Sanatçıdır konuşacak. Sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz. #Tarkan #SezenAksu #MustafaSandal”

NE OLMUŞTU?

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi ve iktidara yakın bazı isimler; sanatçı Sezen Aksu’yu, müzisyen Yaşar Gaga ile 2017’de çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısı sebebiyle hedef göstermişti. Aksu’nun yazdığı şarkıda “Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri dine hakaret olarak yorumlanmıştı.

Haberin ardından sosyal medyada troller tarafından #sezenaksuhaddinibil hashtagi açılmıştı. İktidara yakınlığı ile bilinen Milli Beka Hareketi, Aksu’yu, Beykoz’daki evinin önünde ‘protesto’ etmişti.

Pek çok ünlü isim, şarkısı üzerinden hedef gösterilen Sezen Aksu’ya destek verirken; şarkıcı Mustafa Sandal da, Aksu’yu eleştirenlere Twitter’dan tepki göstermişti.

Sandal, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sen otur oturduğun yerde gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim!.. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır. #sezenaksu”

BAHÇELİ DE HEDEF ALDI

Son olarak partisinin grup toplantısında konuşan MHP Gnel Başkanı Devlet Bahçeli de, Sezen Aksu’yu ‘sorumsuz’ ve ‘şuursuz’ ifaderiyle hedef almıştı. Bahçeli, “Bu sanatçıya diyorum ki serçe isen serçeliğini bil. Sakın kuzgunluğa heves etme” sözlerini kullanmıştı.

Paylaş