İmamoğlu: Boğaziçi öğrencilerine destek vereceğiz

İmamoğlu: Boğaziçi öğrencilerine destek vereceğiz

İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Haziran İstanbul Seçimleri’nin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ‘Demokrasi Şenliği’nde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu konuşmasında bursu kesilen Boğaziçi öğrencilerine destek vereceklerini duyurdu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sonrası hukuksuzca yeniden yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerinin 2. yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi ‘Demokrasi Şenliği’ düzenleniyor.

Kutlama, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşması ile başladı. “23 Haziran 2019’da olan bitenlerden ders çıkarmadan bırakın bu ülkeyi, tek bir kenti, tek bir mahalleyi ve tek bir sokağı bile yönetemezsiniz” ifadelerini kullanan İmamoğlu, atanan rektörü eleştirdikleri için bursları kesilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine İBB olarak destek vereceklerini açıkladı. İmamoğlu, “Boğaziçi Üniversitesi’nde bursları kesilen üniversite öğrencilerinin devlet kapısı İBB’dir. Gelsinler, biz oradayız” dedi.

AKP’nin itirazıyla yenilenen ve Binali Yıldırım nezdinde siyasi iktidarın hezimetiyle sonuçlanan seçimlerin 2. yılında düzenlenen şenlikte Ekrem İmamoğlu’nun konuşması öncesi müzik dinletisi gerçekleşti. Evli olduğu Dilek İmamoğlu ile birlikte şenlik alanına gelen Ekrem İmamoğlu, kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

“23 Haziran’da sandıklardan yalnızca oy pusulaları değil, bir de hesap pusulası çıktı. Ama sizler hâlâ bu iradeyi anlamadınız” diyen İmamoğlu, 23 Haziran’ın milletin demokrasi ve özgürlük duygularını yenilendiği bir tarih olduğunu söyledi.

“31 Mart İstanbul seçimlerini kaybettikleri gerçeğini hazmedemeyip, kurum ve kuralları bertaraf ederek seçimleri tekrar ettirenlerin içine düştüğü durum ibretliktir” diye konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“23 Haziran 2019 günü, iradeleri yok sayılmak istenen İstanbullular kural tanımayan, kibir dolu bir anlayışı tarihe gömdü. O gün Türkiye’nin vicdanı, İstanbullularla birlikte ayağa kalktı ve kendisini vatandaşın üzerinde görenleri mahkum etti. Seçimi iptal ettirmek için her gün yeni bir yalan, yeni bir bahane üretenler, “Çünkü çaldılar” iftirasını atanlar, şimdi o günleri unutturmak çabasındalar. Unutturmak istiyorlar ama yaptıklarından yeterince ders almadıkları da ortada! Dün vatandaşın iradesini iptal ettirmeye gayret edenler, bugün ellerinden gelse, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni iptal ettirecekler.”

‘BİRİLERİNİN DÜN AKLINA GELDİ’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’li belediye başkanları için sarf ettiği şeffaf çevrimiçi ihale sözlerine de isim vermeden yanıt veren İmamoğlu, ”Göreve geldiğimiz günden beri açık ihale yapıyoruz, ihalelerimizi canlı olarak yayınlıyoruz. Birilerinin aklına dün geldi, belediye başkanlarına talimat verdi” diye konuştu.

Paylaş