HDP, ‘Demokrasi Tutum Belgesi’ni açıkladı: Çözümsüzlüğün başlıca kaynağı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değiştirmek istiyoruz

HDP, ‘Demokrasi Tutum Belgesi’ni açıkladı: Çözümsüzlüğün başlıca kaynağı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değiştirmek istiyoruz

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partinin 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yönelik değerlendirmelerine dair ‘Demokrasi Tutum Belgesi’nin detaylarını açıkladı.

” Çözümsüzlüğün başlıca kaynağı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek istiyoruz.”

” Amacımız bütün kuvvetleri ve nihai karar yetkisini tek adamda birleştiren bu otoriter ve tekçi sistemin yerine çoğulcu demokratik sistemin tesis edilmesini sağlamaktır.”

(İttifak tartışması) ” Parlamento seçimleri için demokrasi ittifakı şiarıyla halklar ve barış ittifakı, kadın dayanışması ve ittifakı, ekoloji ittifakı anlayışı temelinde ortak mücadele zeminini büyütme kararlılığındayız. Bunun dışında herhangi bir ittifak içinde yer alma anlayışımızın olmadığını açıkça vurguluyoruz. ”

(Çözüm süreci) ” Türkiye’nin çözmesi gereken en köklü sorunu Kürt sorunudur. HDP, demokratik çözüm ve barış konusunda üzerine düşen her şeyi yapmaya hazırdır. Meclis, demokratik müzakere yöntemleriyle tüm toplum için geleceğin kazanılmasına önayak olmalıdır. Bu çerçevede, başta anadili hakkı olmak üzere tüm evrensel kimlik haklarının tanınması için gerekli düzenlemelerin yapılması büyük önem taşımaktadır.”

Paylaş