Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi muhalefetin oylarıyla reddedildi

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi muhalefetin oylarıyla reddedildi

AKP’nin kamu görevlerine alınacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını içeren 18 maddelik kanun teklifi, muhalefetin oyları ile reddedildi.

BirGün’ün aktardığına göre; AKP’nin kamu görevlerine alınacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması getiren 18 maddelik teklifi Meclis’te reddedildi.

Kanun’a göre, Meclis tarafından reddedilen kanun teklifleri, ret tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe, aynı yasama dönemi içinde tekrar verilemiyor.

AKP’nin 9 ay sonra yeniden Meclis’e getirdiği güvenlik soruşturması teklifi, muhalefet oylarıyla Genel Kurul’da reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi” muhalefetin oyları ile reddedildi. AKP ve MHP milletvekilleri Şaşkın…” yorumunu yaptı.

GENEL KURUL KARARI BİLDİRMEDİ

Öte yandan tekliflerinin reddini anlık geçen TBMM Genel Kurulu’nun sosyal medya hesabı, bu kez ret kararını bildirmedi. Teklifin reddine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmaması dikkati çekti.

AKP OYLAMAYI TEKRAR ETTİRMEK İSTEDİ!

”Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi” muhalefetin oyları ile reddedilirken, iktidar kanadından duruma itiraz gecikmedi.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, ”Beğenmediğim seçimi tekrar ederim demeyi alışkanlık haline getiren AKP- MHP bu kez de Meclis’teki oylamayı; vekilleriyle, Meclis Başkanı ile baskı kurarak tekrar ettirmek istiyor. Ne yapacaksınız, Meclis’e de mi kayyum atayacaksınız?” dedi.

Paylaş