Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Hadi bakalım, göreceğiz

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Hadi bakalım, göreceğiz

Afrika ülkesi Angola’ya hareketinden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir” dedi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola’nın başkenti Luanda’ya hareketi öncesinde basın toplantısı düzenledi:

Başbakanlığım dahil bugüne kadar 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim. Angola ve Togo’ya Türkiye’den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyaretler olması hasabiyle bu seyahatimiz ayrıca önem taşıyor.

Afrika ülkeleriyle işbirliğimize asla kısa vadeli ve çıkar odaklı bakmıyoruz.

Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir.

2020 yılı sonu itibarıyla 25 milyar doları geçen ticaret hacmimizle Türkiye, Afrika ülkeleri için stratejik bir ortak olarak öne çıkıyor.

Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı. Boş heves.

Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım, aynı zamanda açıkça bir suçtur.

MB bağımsız olmasa sana randevu vermeyebilirdi. Kılıçdaroğlu şimdi bir de tarih veriyor. ‘Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline.’ Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Her şeyden önce, Türkiye vesayeti de, darbe zihniyetini gömeli de çok oldu.

Birçok anket şirketi bu işin ticaretini yapar hale geldi. Çalıştıkları partinin beklentilerine göre de ortaya sonuçlar çıkardılar.

Paylaş