Erdoğan: Türkiye Oruç Reis ve donanma faaliyetlerinden geri adım atmayacak

Erdoğan: Türkiye Oruç Reis ve donanma faaliyetlerinden geri adım atmayacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ne Oruç Reis gemimizin ne ona refakat eden donanma unsurlarımızın faaliyetlerinden en küçük bir geri adım atmayacaktır.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Giresun’daki vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos 2020’den 30 Kasım 2020’ye kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz.” dedi.

“22 Ağustos tarihi öncesinde tahakkuk etmiş olup, vadesi bu tarihten sonrasına rastlayan ya da resen veya idarece tarh edilen her türlü vergi, ceza ve geçici veya gecikme faizinin ödeme sürelerini de 31 Aralık 2020’ye erteliyoruz.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2020 yılı 3. vergi dönemine ilişkin geçici vergi beyannamelerinin alınmamasını kararlaştırdık.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “22 Ağustos – 30 Kasım’da verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin süresini 15 Aralık’a, tahakkuk eden vergilerin ödeme süresini de 31 Aralık’a kadar uzatıyoruz.” dedi.

Karadeniz’deki doğal gaz rezervi
“Tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var, inşallah bu müjdenin devamı gelecek.” ifadesini kullanan Erdoğan, “Önümüzdeki süreçte Akdeniz’de de benzer müjdeli haberler alacağımızı ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güneş enerjisi konusunda büyük bir hamle başlatıp hem yerli ve yenilenebilir enerji potansiyelimizi yükselteceğimizi, hem de atıl kaynakları ekonomiye kazandıracağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

Karadeniz’de bulunan rezerve ilişkin Erdoğan, “Doğal gazın ucuzlaması ile konuttan sanayiye her alanda milletimizin cebine ilave kaynak girişi sağlayacağız.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Tüm dünyanın takdirini kazanan bir doğal gaz rezervi keşfinin ardından ekonomi notumuzu olumsuza çevirenlerin bu aklı nereden aldığını, ülkemizdeki kimi manşetlerden ve beyanatlardan görebiliyoruz.” dedi.

Yunanistan’ın Navtex ilanı
Yunanistan’ın Navtex ilanı ile ilgili de Erdoğan, “Bu açıklama, bölgede bulunan tüm gemilerin kıyı ve seyir emniyetini tehlikeye atan bir şımarıklıktır.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan, tek zarar gören de yine bu ülkenin kendisi olacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası hukuka, iyi niyete, komşuluk ilişkilerine aykırı bu tutumuyla Yunanistan, kendisini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Türkiye ne Oruç Reis gemimizin ne ona refakat eden donanma unsurlarımızın faaliyetlerinden en küçük bir geri adım atmayacaktır.” dedi.

“Terör örgütleri ile hareket eden hastalıklı zihniyet Amerikan siyasetini esir almıştır”
“Demokratik hukuk devleti yerine terör örgütleri ile hareket etmeyi tercih eden hastalıklı zihniyet, Amerikan siyasetini esir almıştır.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz, terör örgütlerinin saldırılarına uğradığında kafasını çeviren, darbeye maruz kaldığında heyecanla neticeyi bekleyen, darbeciler yenilince hepsine kucak açan bu zihniyet demokrasinin yüz karasıdır.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın sözleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de başkan adayı Biden’ın sözleri ile ilgili, “Ülkemiz muhalefeti, bu ağır ithama tepkisini tüm şiddetiyle ortaya koymak yerine konunun niye aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir.” dedi.

Kovid-19’la mücadele
Koronavirüs salgını ile mücadeleyi de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, düğün, cenaze, taziye ve tatil gibi toplu etkinliklerin virüsün yayılma alanları haline dönüştüğünü söyledi.

Erdoğan, “Biliniz ki en büyük tehdit unsurlarından biri de o sigaradır. Kendi kendinize ölüm fermanınızı imzalıyorsunuz.” uyarısında bulunarak, “Her türlü toplu etkinliğe bu sürede ara verelim. Düğünlerimizi az sayıda katılımla ve kısa sürede yapmanın bize hiçbir maliyeti olmaz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin üretimde, istihdamda, ihracatta hedeflerine ulaşabilmesinin yolu da salgının seyrinin düşüşünden geçiyor.” dedi.

“Ülkemizin normalleşme adımlarını daha ileriye taşımak için bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak mecburiyetindeyiz.” diyen Erdoğan, “Hasta, yoğun bakım ve vefat sayılarını belirli bir çizginin altına düşürmeden hiçbirimiz rahata, huzura ve güvene kavuşamayız.” şeklinde konuştu.

Paylaş