Erdoğan: Batı ülkelerini uyarmıştık, bizi hafife aldılar

Erdoğan: Batı ülkelerini uyarmıştık, bizi hafife aldılar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“İdlib’de tarihi bir mücadele sürerken bize verdiğiniz destek çok anlamlı.

Kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı kapıları kapatmak için, bitti o iş artık kapılar açılmıştır. Batı ülkelerini uyarmıştık, bizi hafife aldılar.

Bu akşam Bulgaristan Başbakanı ile bir araya geleceğiz. Şansölye Merkel’le bir telefon görüşmesi yapacağız. Yine dörtlü beşli zirve yapalım diyenler var. 5 Mart’ta da Moskova’ya gidip Sayın Putin ile gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz.

2 bin 557 rejime ait asker öldürüldü. Dünyada Türk milletinden başka bu kadar kısa sürede bu kadar saldırıya maruz kalıp ayakta kalabilen ülke var mıdır, bilemiyorum. Bize düşen askerlerimize dua etmek, bir yandan da ülkemizin büyümesine, kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Rejime çok ağır bedeller ödetiyoruz. Neyrab havalimanını da kullanılamaz hale getirdik. Türkiye’nin son 17 yılda diğer alanlarla birlikte savunma sanayisinde bu kadar yol katetmemiş olsaydık böyle bir mücadele yürütemezdik. Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan harekât düzenleyebiliyoruz.

Sahadaki mücadelemiz yanında tüm diplomatik kanalları kullanıyoruz. Yumruk gibi bir arada olduğumuz, duvarın tuğlaları gibi kenetlendiğimiz sürece bu ülkenin sırtını yere getirebilecek güç yok.

Paylaş