Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye yanıt: Bir öfke, bir nefret, bir intikam duygusu

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye yanıt: Bir öfke, bir nefret, bir intikam duygusu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın evinin önünde silahlı ve sopalı bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu duruma üzülüyor mu bilmiyorum, 4 gün oldu kamuoyuna hâlâ açıklama yapmadı” diyerek tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün saldırıya ilişkin ve kendisini de hedef aldığı açıklamalarına, “Bir öfke bir nefret bir intikam duygusu. Nedir bizimle, farklı düşünen insanlarla alıp veremediği” diye yanıt verdi.

Davutoğlu, “Sokaktan geçen birkaç delinin yapması mümkün mü?” diye sorarak, saldırıyı gerçekleştirenlerin ‘birer piyon’ olduklarını söyledi. Davutoğlu, ‘deli’ ifadesini de MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın tartışma yaratan, “Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler” sözleri nedeniyle kullandığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Selçuk Özdağ’a ilişkin açıklamalarının siyasi açıdan bir anlam ifade etmediğini belirten Davutoğlu, “Altun bir bürokrattır. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanının çıkması lazım. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum, Sayın Özdağ sizinle de siyaset yaptı. Daha önce Sayın Akşener’in evine baskın yapıldı o zaman da tepki verilmedi” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yanıt

Davutoğlu, açıklamalarının devamında da, “Eğer bu saldırı bir AK Parti’nin bir üyesine yapılsaydı tepkiniz ne olurdu. Sayın Cumhurbaşkanı 4 gün oldu hâlâ kamuoyuna bir açıklama yapmadı. Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı, keşke yapmasaydı” diye konuştu.

Davutoğlu, dün Selçuk Özdağ ile ilgili partisine ilişkin yapılan eleştirilere sert bir dille tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin olarak, “Bir öfke bir nefret bir intikam duygusu. Nedir bizimle, farklı düşünen insanlarla alıp veremediği. Ona tavsiyem şu; normalleşmeli” sözlerini kaydetti.

Davutoğlu, “‘Serok Ahmet’ diyerek kendince hakaret etmeye çalışıyor. Bahçeli Kürtçe’ye hakaret ediyor. Bana hakaret etmek için Kürtçe’yi kendince kullanıyor. Bu Türkiye’de gerçek anlamda bölücülüktür” dedi.

Paylaş