Davutoğlu: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular

Davutoğlu: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde kendisine Cumhurbaşkanının koordinasyonuyla kumpas kurulduğunu söyledi.

“Ben imar rantlarına, faiz rantlarına, mafyaya nejter atacaktım” diyen Davutoğlu, siyaset ile mafya ve iş dünyası arasındaki bağları koparacak bir ‘siyasi ahlak’ yasası getirmeyi planladığını ancak karşısında parti içindeki bir ‘çetenin’ örgütlendiğini söyledi.

Söz ettiği kişilerin isimlerini veren Davutoğlu, “Kim vardı bunların içinde, Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak. Bu üçü Cumhurbaşkanının talimatı, koordinasyonu veya talimatıyla veya onu da ikna ederek kumpas kurdular” dedi.

Soylu’nun HaberTürk’te, kendisinin partiden tasfiyesi için çalışma yaptığı açıklamasını hatırlatan Davutoğlu, “Bu bir suç ihbarıdır. Diyor ki ‘ben meşru başbakana karşı kumpas kurdum'” diye konuştu.

Davutoğlu, başbakanlığı döneminde yalnız bırakıldığını ifade ederek Soylu’nun son açıklamasını ‘saldırı’ olarak nitelendiren Davutoğlu, “Bu son saldırı kurtlar sofrasında birbirini yiyen kurtların ‘birini daha bu sofraya getirelim de onu da yiyelim’ deme çabasıdır. Ben o sofraya gelmem sayın Soylu” ifadelerini kullandı.

Paylaş