CHP’li Tanal, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın karşısındaki odasına, “128 milyar dolar nerede?’ afişi astı

CHP’li Tanal, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın karşısındaki odasına, “128 milyar dolar nerede?’ afişi astı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bakan TBMM’deki odasının camından, “128 milyar dolar nerede” yazılı pankart astı. Tanal, “Benim odamın karşısında Hazine ve Maliye Bakanlığı var. Umarım oradan görüp bu soruya yanıt verirler” dedi.

CHP’nin il ve ilçe binalarına astığı “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartları polisler tarafından kaldırılırken CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis’teki odasının camından pankart astı. Dikmen Caddesi üzerindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının tam karşısındaki odasının camına “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartı asan Tanal, “Benim odamın karşısında Hazine ve Maliye Bakanlığı var. Umarım oradan görüp bu soruya yanıt verirler” dedi.

Çok sayıda CHP milletvekili, odasına gelerek Tanal’a destek verdi.

İTFAİYE EKİBİ ÇAĞRILDI

Pankartın indirilmesi için Meclis bahçesine itfaiye ekibi çağrıldı.

Pankartı indirmek için Meclis bahçesine itfaiye ekibi çağrılırken CHP’li Mahmut Tanal ve Tanal’ın eylemine destek veren CHP’li vekiller pankartın iplerini keserek müdahaleyi engelledi.

Konu hakkında açıklama yapan Mahmut Tanal, “”Size pankartı indirme zevkini tattırmayacağım” ifadelerini kullandı.

Tanal, Her gün mesai saatleri içerisinde pankartı asacağını, akşam da kaldırılma ihtimaline karşı pankartı kendisinin sökeceğini söyledi.

Tanal, “İtfaiye kesip alacaktı. Rahmetli Süleyman Demirel diyordu ki: Ben şapkamı kaptırmam. Ben de pankartı mı kaptırmam. Onlar gittikten sonra ben bir daha asacağım. İtfaiye gelecek gidecek asacağım. Akşamları toplayacağım. Sabahları da asacağım. Cevap verene kadar. 128 milyar dolar ne zaman bozuldu, hangi kurdan bozuldu, kimler satın aldı, bu para nerede harcandı? Bunları Meclis Başkanı açıklama sözü verirse ben bu pankartı bir daha asmam.” ifadelerini kullandı.

Tanal’ın pankartı daha sonra yeniden astığı görüldü.

Kaynak: ANKA

Paylaş