CHP’li Öztrak’tan “vitrin mankeni” açıklaması: Saray, anketleri gördükçe şirazesinden iyice çıkıyor

CHP’li Öztrak’tan “vitrin mankeni” açıklaması: Saray, anketleri gördükçe şirazesinden iyice çıkıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bugün açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili iktidara yönelik eleştirilerde bulunan Öztrak; “TÜİK enflasyonuyla ekonomistlerin hesapladığı enflasyon arasında dağlar var. Şimdi çıkmışlar memura ve memur emeklisine vere vere yüzde 7,36 zam verecekler. İşçi ve esnaf emeklilerine verdikleri zam ise sadece yüzde 8,36. Bu kul hakkı yemenin daniskasıdır” dedi.

“Saray, anketleri gördükçe şirazesinden iyice çıkıyor”

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu için “Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi de vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi inandırmıyor” ifadelerine de tepki gösterdi.

Öztrak şunları kaydetti:

Saray milletin kendisine vereceği notu anketlerde görmeye başladıkça şirazesinden iyice çıkıyor. Bir cuma namazı çıkışında dilinin zembereği yine boşaldı. Koltuğunu koruma hırsıyla milletimizin değerlerini kaşıyıp kanatarak partimizde siyaset yapan kadın üyelerimize kendi partisinde siyaset yapmadıkları için “vitrin mankeni” dedi. Testinin içinde ne varsa ağzından da o dökülür. Biz bu aşağılayıcı dili ilk defa duymuyoruz. Bu ne ilk ne sonuncusu olacak. Bana oy vermeyen kadın vitrin mankenidir diyen zihniyet çıkmış 2021 yılında reform yapacağını söylüyor.Kadın cinayetleri son yıllarda katlanarak arttıysa nedenleri bu barbar zihniyette aranmalıdır. Kadını vitrin mankeni olarak görenler kadın cinayetlerini önlemek için tedbir alır mı? Kadın erkek eşittir, siyaset yapmak kadının da erkeğin de hakkıdır.Cuma namazı çıkışı gönlünü kırdığı bu ülkenin tüm kadınlarından samimi bir özür dilemesini bekliyoruz.

“Bu ülkenin küçücük çocuklarının hayatı her şeyden önemlidir”

“Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL SMA çocuklarının tedavisi için aktarılsın” kampanyası ile ilgili de yorumlarda bulunan Öztrak, “Bu ülkenin küçücük çocuklarının hayatı her şeyden önemlidir. Çocuklarımızın yaşamı söz konusuysa bu mutlaka siyaset üstü kalması gereken bir konudur. Aileler perişan. Seslerini Türkiye’ye duyurmaya çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığı acılı ailelerin sesini kesmeye çalışacağına insanların çığlığına kulak verirse o zaman görevini yapmış olur” dedi.

Fikri Sağlar’ın “başörtüsü” ile ilgili açıklamalarından dolayı partiden ihraç edilip edilmeyeceğiyle ilgili bir soruya ise Öztrak, “Hiçbir partili genel başkanımızın özel gündemini oluşturmaz. Genel başkanımız partimizin genel politikalarını belirler. Bu politikalar tüm üyeleri bağlar. Bu tüzükte kendini bağlı hissetmeyenler bunun gereğini yapmakta özgürdürler” cevabını verdi.

Paylaş