CHP’li 3 milletvekili partiden istifa etti

CHP’li 3 milletvekili partiden istifa etti

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi , Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partiden istifa etti. İstifalar sonrasında CHP’nin partideki sandalye sayısı 138’den 135’e indi.

Meclis’te istifa gerekçelerini anlatmak amacıyla açıklama yapan vekiller, rahatsızlıklarını ifade ettikleri altı maddelik taleplerini 26-27 Ocak’ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’e sunduklarını söyledi.

Bu altı madde arasında Atatürk’ü benimsemeyenlerin uzaklaştırılması, birinci parti olmak için çaba sarfedilmesi. terörün her türünün kınanması ve HDP’yle parti arasına mesafe konulması, kurucu değerlerle ilgili mektubun değerlendirilmesi, Muharrem İnce gibi ‘dışlanan isimler’le diyalog kurulup partide kalması için ikna etmesi yer alıyor.

Kendilerine ’29 Ekim Gücü’ adını veren üç milletvekili, kaleme aldıkları mektubu parti genel merkezine sunmuştu. Mektupta; 10 Aralık Hareketi’nin CHP’yi ele geçirdiği iddia edilerek, partinin HDP’yle ittifak kurmasına ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yakınlaşmasına itiraz edilmişti.

Kılıçdaroğlu da, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkana mektup yazılmaz. Genel başkandan randevu alınır, gelinir, konuşulur” yanıtını vermişti.

Üç isim bu hafta içinde de önce Özel sonra Kılıçdaroğlu ile biraraya gelmişti.

10 Aralık Hareketi

Dönemin DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin çağrısıyla 10 Aralık 2005’te İstanbul’da yapılan toplantıda CHP’ye alternatif yeni parti bir kurulması masaya yatırılmıştı. Toplantıya Prof. İbrahim Kaboğlu, Prof. Burhan Şenatalar, Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu gibi isimler katılmıştı.

Paylaş