CHP 2 Cephe!

CHP 2 Cephe!

Cumhuriyet Halk Partisi olağan kurultayı öncesi kulisler hareketlendi.

CHP örgütlerinin ve kamuoyunun yakın takibinde olan kurultay süreci oldukça hareketli. Parti Meclisi’nde gücünü korumak isteyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kurultayda en büyük desteği İzmir’den alacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski başkan Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir Kurultay Delegeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek verirken, CHP parti meclisi seçimlerinde İzmir’den birçok ismin anahtar listede olacağı gelen bilgiler arasında.

Bu gelişmeler karşısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya geldiği ve İstanbul kurultay delegelerinin beraber hareket etmeleri gerektiği ve parti meclisi seçimlerinde şekillendirici rol üstlenmeleri gerektiği kararı aldığı öğrenildi. Bu kararın arından yoğun bir çalışma içerisine giren Kaftancıoğlu’nun, delegeleri sık sık aradığı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na parti meclisi seçimlerinde anahtar listesinde olmasını istediği isimleri liste olarak verdiği gelen bilgiler arasında. 52 kişilik parti meclisi için 28 kişilik bir isim listesi hazırladığı ve Kılıçdaroğlu’na bu isimlerin tamamı için baskı kurmaya başladığı da iddia edildi.

Olası bir erken seçimde Cumhurbaşkanı adayının ve milletvekili adaylarının belirleneceği CHP Parti Meclisi, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için büyük öneme sahip. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş’tan yana tavır alması ihtimaline karşı, İmamoğlu’nun en büyük kozunun parti meclisine sokacağı isimler olacağı bir gerçek.

Paylaş