Bahçeli’den AYM’ye Gergerlioğlu tepkisi

Bahçeli’den AYM’ye Gergerlioğlu tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülüp cezaevine gönderilmesiyle ilgili verdiği hak ihlali kararını sert bir dille eleştirdi. “Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor? Günü geldiğinde dağdaki eşkıya için de hak ihlali kararı verilecek midir! AYM bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor?” diyen Bahçeli, sözlerinin devamında, “Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır. Volkan olsalar bile sonları elbette bir avuç kültür” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bahçeli, TBMM’ye gelen dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekeleriyle alakalı olarak “Gazi Meclis, kanun kaçaklarının meskeni olamaz” dedi. “Kılıçdaroğlu’nun çiğ süt içmediyse karın ağrısı çekmesini gerektirecek bir hali de olamayacaktır. Daha mühimi sabırlı ve sakin olmasında hukuka saygı duymasında yarar vardır” diyen MHP lideri Bahçeli, ana muhalefete liderine, “Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Dokunulmazlığın kaldırılmasında karar sürecini kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum, ilk kez CHP’ye destek vereceğiz” diyerek seslendi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de hedef alan MHP liderinin, konuşması sırasında kullandığı “Kürt’ten terörist olmaz, teröriste Kürt denilemez, diyen varsa bu milletin evladı olamaz. Kürt kökenli kardeşlerimin terör örgütleriyle hiçbir bağı ve bağlantısı yoktur. Var diyen çıkarsa biliniz ki vatan hainidir” şeklindeki ifadeleri, milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

Bahçeli konuşmasının devamında da hakkında çeşitli iddialarla gündemde olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kılıçdaroğlu’nun çiğ süt içmediyse karın ağrısı çekmesini gerektirecek bir hali de olamayacaktır”

“Kılıçdaroğlu paylaştığı bir videoda beni hapse atmak istiyorlar diye yakınıyor, oysa hakkında düzenlenip TBMM’ye gönderilen fezlekenin detaylarından bahsetmiyor, buna hiç cesaret edemiyor. Kılıçdaroğlu’nun çiğ süt içmediyse karın ağrısı çekmesini gerektirecek bir hali de olamayacaktır. Daha mühimi sabırlı ve sakin olmasında hukuka saygı duymasında yarar vardır.”

Kılıçdaroğlu’na fezleke çağrısı: Söz veriyorum ilk kez CHP’ye destek vereceğiz

“Oyalanmaya vaktimiz yoktur zamana oynamaya ağırdan almaya hakkımız da yoktur. Fezlekelerin görüşülüp karara bağlanmasını savsaklamak bizim nezdimizde sorunlu ve şaibeli bir tutum olarak değerlendirilecektir. Hukuk diyorsak gereğini mutlak yapmakla mükellefiz. Kılıçdarolu bir ara yollara düşüp bir adalet arıyordu, akılsız başının ceremesini ayakları çekiyordu. İşte fırsat işte ortam saklanacağı, uyanacağı ilişkiler ağı bulunmuyorsa çıksın mahkeme karşısına, versin üzerine atılı suçlamaların hesabını. Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Kılıçaroğlu kendine güveniyorsa dokunulmazlığın kaldırılmasına bizzat kendisi ön ayak olmalı karar sürecini bizatihi kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum ilk kez CHP’ye destek vereceğiz. Onlara tamam diyeceğiz.”

“TBMM Başkanı’nı göreve davet ediyorum”

“TBMM Başkanı’nı göreve davet ediyorum. Karma komisyonu üstlendiği tarihi sorumluluğu ifa etmeye çağırıyorum. Fakat şu hususu da önemle hatırlatmak istiyorum ki. Dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilliği düşürülen vekillerin ön kapıdan gönderilmelerinden bir müddet sonra hak ihlali kılıfıyla arka kapıdan tekrar TBMM’ye kabul edilmeleri millet iradesini yok sayan bir tasarruftur. ”

Gergerlioğlu tepkisi: AYM bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor?

“AYM, Gergerlioğlu’nu bireysel başvurusunda hak ihlaline hükmederek tahliyesini istemiştir. PKK KCK propagandası yaptığından dolayı 96 gündür Sincan Cezaevinde bulunan söz konusu karanlık şahsın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine AYM karar verilmiştir. Yani CHP’li Berberoğlu gibi Gergerlioğlu’na milletvekilliğine dönüş yolu açılmıştır. Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor? Günü geldiğinde dağdaki eşkıya için de hak ihlali kararı verilecek midir! AYM bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor?”

“Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır”

“AYM bölücüler lehine hak ihlaline hükmederken milletimizin, şehitlerimizin milli şerefimizin tartışılmaz hak ve tarihi çıkarlarını gasp ettiğinin farkına ve bilincine ne zaman varmayı planlıyor? Ne hakkı neyin ihlali? Ne zamandır hainin hakkı oluyormuş! Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır. Volkan olsalar bile sonları elbette bir avuç kültür.”

Meral Akşener’e sert sözler

“İP’in başkanı anlaşılan yine bilye dağıtmış yine mayasına uygun bir değerlendirme yapmış. Bizim ve AK Partinin HDP’yi şeytanlaştırdığını ifade etmiş. Bu bayan halkın demokrasi partinin zaten şeytan olduğunu bilmiyor mu? Şeytana şeytan demek sevaptır, helaldir. Şeytana öyle ya da böyle açık ya da gizli destek çıkmak bir defa ayan beyan günahkarlıktır. İP’in HDP’nin dibinde ne işi vardır? CHP’nin küçük beslemesi haline dönüşen bu parti yönetiminin HDP’ye sevimli görülme çabası siyasi madrabazlıktır. İP başkanının öylesine bozuk ve buhranlı dili söz konusudur ki ya ne dediğini kulağı duymuyor ay da duyduğunu aklı almıyor. ”

“Kürt’ten terörist olmaz. Teröriste Kürt diyemez”

“İP başkanı bu iddiasını ispat etmek zorundadır. Kürt kökenli kardeşlerimize hiçbir devlet veya hükümet yetkilisinin en küçük incitici en ufak kırıcı bir ithamı olmamış olması da akıllara dahi gelmemiştir. Bu müfteriye teröristin kim olduğunu Kürt kökenli kardeşlerim Allah’ın izniyle öğretecektir. Kürt’ten terörist olmaz. Teröriste Kürt diyemez. Diyen varsa bu milletin evladı olamaz. Zira terörün inancı yöresi etnik kökeni ahlaki bahanesi olamaz olmayacaktır. Terörist PKK’dır, FETO’dur, DEAŞ’tır. Kürt kökenli kardeşlerimin terör örgütleriyle hiçbir bağ ve bağlantısı yoktur. Var diyen çıkarsa biliniz ki vatan hainidir. Kürtlerle terörü özdeş görmek korkunç bir bühtan affı imkansız bir cinayettir. Akıl yönünden de ahlak yönünden de iflas edenler püsküllü beladır. ”

“Ekranlarda manşetlerde kürsülerde boy gösteren bu şer cephesinin ortak paydasını Türk tarihini karalamak için kolladıkları fırsatlar terörle elde edemedikleri sonuçların siyasetle sağlanması, milli kimliği parçalamak için yürütülen kampanyalar oluşturmaktadır. Bu milletin adı parçalanmaya çalışan zillet ittifakına inat Türk milletidir. ”

“Bilhassa terörle mücadele alanında ismini altın harflerle yazdıracak içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yapılan itibar suikastlarını siyasi linç girişimlerini zulme varan isnatları kaygıyla izlediğimizi asla ama asla kabul etmediğimizi tarihe not olarak düşmek istiyorum. Kim demiş sayın soylu yalnız diye, kimsesiz diye. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren gece gündüz demeden bölücü terörle mücadeleden mert ve milletperver bir devlet adamıdır. Hakkında ne söylenirse söylensin bizim bölücülerle iş tutan odakların hayasız tezviratlarına aldırış etmemiz mümkün değildir. Geçin bunları geçin terörle mücadeleyi dağda taşta cesaretle yürüten bir hükümeti bir bakanı topyekûn tüm güvenlik güçlerini ama fakat demeden öz şartsız destekledik bundan sonra de destekleyeceğiz. Bizim bu türden tahrik ve tacizlere karnımız toktur.”

Paylaş