Bahçeli TTB çağrısını yineledi

Bahçeli TTB çağrısını yineledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bahçeli’den Koronavirüs uyarısı

“Artık insanoğlu farklı bir dünya tablosu ile karşı karşıyadır. Klişe sözler, bildik ezberler bu yeni tabloyu açıklamakta şimdilik aciz kalmaktadır Bugüne kadar hiç izah edilemeyen ağır bir yük insanların omuzlarındadır. Vahim hastalığın hangi sonuçları doğuracağı belirsizliğini halen korumaktadır. Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulumuzun tavsiye ettiği kuralları riayet etmeliyiz. Bugüne kadar yapılanlar bundan sonrası için güven vermektedir. Sağlık bakanımız ve donanımlı ekibi hastalıkla mücadele sürecini başarıyla yürütmektedir. Bilim kurulumuz bazı çatlak sesler hariç meseleye hakimdir.”

Bahçeli TTB çağrısını yineledi: Kapatılsın!

“Sağlık bakanlığı verileri üzerinde şüphe uyandırmaya çalışanlar bize göre müfteri korosudur yalan makineleridir. Bizim sorunumuz TTB Merkez Konseyi’ne yuvalanmış bir avuç Türkiye düşmanlarıdır. Bu nedenler TTB kapatılsın diyorum. Hiç kimse niyet okuyuculuğuna niyet etmesin. CHP genel başkanı iftira tezgâhını gitsinler başka kapılarda açsınlar. TTB başkanlığına kimin seçildiğini, nasıl kötü bir maziye sahip olduğunu nihayetinde herkes görmüştür.”

Azerbaycan açıklaması

“Azerbaycan ile Türkiye devlet tanımı olarak ayrı olabilir ama biz bir millet gövdesinin aynı kolları, iki ayrı koç başıyız. Ankara ile Bakü Turan ülküsünün suyu aynı havzada toplanan çağlayanıdır. Acımız birdir, amacımız birdir, kanımız birdir, adımız birdir. Soydaşlarımızın derdi derdimiz, haspı haspımız, zaferi zaferimizdir. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecek diyorsak inmeyecektir. İndirmeye kalkışan bunun bedelini canıyla ödeyecektir. Ermenistan katil bir devlettir. Türk milletini düşman olarak bellemiştir. Erivan yönetimi maşadır. 1992 yılında kurulan MİNSK grubu Dağlık Karabağ sorununu çözümsüzlüğe havale etmiştir. Artık sabır taşı çatlamıştır.”

“Ermenistan ya Karabağ’dan çekilecek ya da ezilecektir”

“Ermenistan’ın en iyi bildiği şey mazlumlara kurşun sıkmaktır. Ermenistan ya Karabağ’dan çekilecek ya da ezilecektir.”

“Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında ateşkes, müzakere, diplomasi gibi kandırmacalar yoluyla çözüm teklifleri şu aşamada tuzaktır, yenilgiye onaydır. Mütecaviz düşmanın beli kırılmadan askeri başarı siyaseten tasdik edilmeden kurulacak her masa tavizdir.”

CHP’ye Azerbaycan eleştirisi

“Hangi çıkar odakları bu CHP’yi kontrol ediyor. Türkiye’yi Azerbaycan’a silah yardımı yaptığını, cihatçı grupları bölgeye aktardığını kaygılı bir üslupla söyleyen CHP’liye ne diyelim? Macron ne diyorsa bunlar servis ediyor. Ermenistan hangi iftiraları atıyorsa bunlar aynılarını dile getiriyor. Bir kez olsun kalbiniz milletle çarpsın. Siyasetiniz soydaşlarımızın sesine ses olsun. Bu CHP’liler dikiş tutmayan yama gibi, biri sussa diğeri mayına basıyor. Ermenistan’ı aklayan ve arkalayan kim varsa tavsiyem derhal Erivan’a iltica etmesidir. CHP genel başkanı ya çevresindekilere ayar vermeli ya da tarafını belli etmelidir.”

Yunanistan tepkisi

“ABD ile Yunanistan arasında yeni stratejik mimarisinin geliştiğine dair iddialar gündemdedir. Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Mısır’da kurduğu üç ayaklı iş birliği sistemi bu mekanizmanın bir parçasıdır. (Doğu Akdeniz) Türkiye hakkından vazgeçmeyecektir. Yunanistan’ın navtexi amaç dışında kullanması, gayri askeri statüsündeki adaları silahlandırması ülkemiz açısından milli güvenlik meselesidir. Dün Türkiye2yi ziyarete gelen iki ülke arasında arabuluculuğa soyunan NATO genel sekreteri öncelikle Yunanistan’ı ikaz etmeli Brüksel’de yapılması planlanan toplantıdan kaçan bu ülkenin haksızlığını tescillemelidir. Türkiye Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını pazarlık konusu yapmayacaktır Yunanistan onun bunun tetikçiliğine heves etmekten kaçınmalıdır. Türkiye’nin sabrını sınamaktan derhal uzak durmalıdır.”

“Dış işgal cephesine ilaveten tesis edilen iç işgal cephesi de Türkiye’nin kuyusunu kazmak için seri nifak üretimindedir. 2013 yılında Gezi olaylarıyla denediler. Olmadı. 2014 yılında 6-8 Ekim olaylarıyla denediler. Olmadı. 2015 yılında çukur eylemleriyle, hendek terörüyle denediler. Olmadı. 2016 yılında 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüyle denediler. Gene olmadı. Olmayacak, yapamayacaklar, başaramayacaklar, Türk milletine diz çöktüremeyecekler, Türkiye’yi teslim alamayacaklar. İşgalcilerin karşısına Ağrı Dağı gibi dikilip, alayını birden besmele duymuş şeytana çevireceğiz.

“6-8 Ekim olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturmanın ucu nereye dayanıyorsa dayansın oraya kadar gidilmeli, 35 ilimizde, 68 ilçemizde halkı sokağa döken, 53 kişinin ölümüne neden olan bölücü alçaklara en ağır ceza verilmelidir. 212 okul binası, 3 bin işyeri, 263 kamu binası, 190 banka, 75 PTT şubesi, 80 siyasi parti binası, 340 sivil otomobil, 216 resmi otomobil, 30 dernek binası 6-8 Ekim istila girişiminde kullanılamaz hale gelmişti. Kobani bahanesiyle Türkiye’yi yakıp yıkanlara talimat Kandil’den verilmişti. CHP’nin övdüğü, İP’in değer verdiği terörist Demirtaş bu olayların bir numaralı sorumlusudur. Hiç kimse demokrasi, insan hakları ve özgürlük paravanının ardına saklanmasın. Hainleri, destekçilerini, Türkiye’yi bölme ve işgal planı yapan, bunu da piyonlarına talimatlandıran müstevlileri gizleyecek hiçbir kamuflaj, hiçbir maske yoktur, aransa da bulunamayacaktır.

Geçmişte Kobani’ye selam yollayan, dahası Serok olarak anılan eski başbakan yalanı dolanı bıraksın da, hezimetlerini, PKK/YPG’ye zeytin dalı uzatan karanlık ilişki ağlarını açıklasın. Yüreği varsa Türkiye’nin nasıl bir tuzağın içine çekildiğini, buna da hangi vicdanla duyarsız kaldığını itiraf etsin. 6-8 Ekim isyan projesinin içinde veya dışında, kıyısında veya köşesinde kimin adı geçiyorsa, kimlerin parmak izleri bulunuyorsa bunların yakasından tutulmalıdır.

Gelişmelerin takipçisiyiz, elbette hukuki sürece desteğimizi her şart altında sürdüreceğiz.”

Paylaş