Bahçeli isim vermedi, ‘Erşan Kuneri’yi hedef aldı: ‘Netflix artık haddini aşmıştır’

Bahçeli isim vermedi, ‘Erşan Kuneri’yi hedef aldı: ‘Netflix artık haddini aşmıştır’

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP lideri Bahçeli, dijital medya platformu Netflix’i ve platformda dizileri hedef aldı. “Kadını metalaştıran, erkeği yozlaştıran dizilerin neresini takdir edeceğiz?” diyen Bahçeli, isim vermeden Cem Yılmaz’ın komedi dizisi Erşan Kuneri’ye yüklendi. MHP lideri, “Netflix artık haddini aşmıştır” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki haftalık olağan grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında yine Millet İttifakı’nı hedef alan Devlet Bahçeli, ekonomik krizin olmadığını ima ederek “Ülkemizin hiçbir yerinde zillet ittifakının söylediği gibi bir Türkiye tablosu yoktur” dedi.

Erken seçim iddialarına ve adaylık tartışmalarına yanıt veren Bahçeli, “Kasımda seçim olabilir diyen Kılıçdaroğlu kendini kandırıyor. Zillet ittifakının şapkadan çıkaracağı aday kim olursa olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50’yi fersah fersah aşan oy çokluğuyla yeniden seçilecektir” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD’A YÜKLENDİ

Son olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Haddini bil’ diyerek hedef aldığı TÜSİAD’a da yüklenen Bahçeli, “Bir kez olsun milli olun, bir kez olsun Türkiye’nin politikalarına destek verin” diye konuştu.

İSİM VERMEDEN ‘ERŞAN KUNERİ’Yİ HEDEF ALDI

Konuşmasında, dijital yayın platformu Netflix için de “Artık haddini aşmıştır” diyen ve isim vermeden Cem Yılmaz’ın dizisi ‘Erşan Kuneri’yi hedef alan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Netflix’te sözde komedyenlerin rol aldığı diziler haddini aşmıştır. Küfür etmenin neresine güleceğiz? Kadını metalaştıran, erkeği yozlaştıran dizilerin neresini takdir edeceğiz?”

“KAMERALARA YANSITILAN SİPARİŞ GÖRÜNTÜLER, KİMSEYİ İNANDIRAMAZ”

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“İnsanın olgunluğu gibi siyasetin de olgunluğundan bahsetmek mümkündür. Olgunlaşmak demek, alınan kararların, taşınan kalplerin hassasiyet düzeyindeki tırmanışı demektir. Her rüzgara yelken açan, her telkine kapı aralayan bir siyaset anlayışının ne olgunluğundan ne omurgalı duruşundan söz edilebilir. Basit ve bayağı siyasetin ömrü pişkinlikle gelip geçecektir.

Türk siyasetinin çözüm bekleyen en önemli sorunlarından birisi bu tip siyaset ve siyasetçi akımının varlığıdır. Bugün ne yaşıyorsak izleri dündedir. Bugün neyle karşılaşıyorsak hedefleri yarındadır. Hedefi büyük olanın inancı da büyüktür.”

“Leyleğin ömrü nasıl laklakla geçiyorsa, basit ve bayağı siyasetin ömrü de polemikle, pişkinlikle gelip geçecektir. Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlanıyoruz. 2023’te doğacak zafer şafağı istikametinde yürüyoruz. İnsanımızın yüreğine yağmur gibi yağıyor, umutlarını yeşertiyoruz. Kameralara yansıtılan sipariş görüntüler, kurmaca diyaloglar hiç kimseyi inandıramaz. Aziz milletimiz siyasi sahtekarlara, siyaset kalpazanlarına bugün de, yarın da prim vermeyecek, şans tanımayacaktır.

MİLLET İTTİFAKI’NI HEDEF ALDI

“Ülkemizin hiçbir yerinde zillet ittifakının söylediği gibi bir durum yoktur.”

“Dönen dönsün biz dönmeyiz. Yolumuzda duran dursun biz durmayız. Cumhur İttifakı’nın gelecekteki Türkiye tasavvurunu paylaşacağız. Oynanan oyunların iç yüzünü anlatacağız. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin her noktasında milletiyle oturup kalkıyor. MHP, vatanımızın her köşesinde insanımıza muhabbetle dokunuyor. Kameralara yansıtılan sipariş görüntüler, kurmaca diyaloglar hiç kimseyi inandıramaz. Aziz milletimiz siyasi sahtekarlara, siyaset kalpazanlarına bugün de, yarın da prim vermeyecek, şans tanımayacaktır.”

‘ERDOĞAN YENİDEN SEÇİLECEK’

“Aziz milletimiz siyasi sahtekarlara dün olduğu gibi yarın da prim vermeyecektir. Sahte bir gülümseme ile kalabalıkların içine giren samimiyetsiz ve kifayetsiz siyasetçilerin herkesi kendileri gibi ahmak sanmaları çarpıklıktır. MHP 18 Şubat 2022’den beri 493 ilçemizi ziyaret etmiştir. Çok şükür milletimizin tamamıyla kucaklaşmanın huzurunu yaşıyoruz. Cumhur İttifakı Türkiye’nin her yerinde milletiyle oturup kalkıyor. İnsanımıza muhabbetle dokunuyor.

Gittiğimiz her yerde gördüğümüz açık gerçek şudur, 2023 yılında Cumhur İttifakı açık ara sandıktan başarıyla çıkacaktır. Zillet ittifakının şapkadan çıkaracağı aday kim olursa olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50’yi fersah fersah aşan oy çokluğuyla yeniden seçilecektir. Çıkarsınlar adayları görsünler Hanya’yı Konya’yı.”

‘ERKEN SEÇİM’ YANITI

“Kasımda seçim olabilir diyen Kılıçdaroğlu kendini kandırıyor. Türkiye üzerinde hesabı olanlardan kim varsa, hepsi zillet ittifakının arkasında sıraya girmiştir. Ortak bir aday üzerinde anlaşamayan, birbirine çalım atmaktan özel haz alan, lobilerin eline geçen siyasi partilere Türkiye’mizin emanet edilmesi, istikbalimizin hiçe sayılmasıdır. Böylesi bir zillete ne Allah razı gelecek ne de milletimiz rıza gösterecektir.”

“Bizim elimizde bir çekiç olursa, ille de bir çizi çakmamız gerekecekse, bu çiviyi tahtaya değil, hainlerin kafalarının tam ortasına çakacağını herkesin bilmesi gerek. MHP’yi ve Cumhur İttifakı’nı iftiharla anlatmanın arzu ve heyecanı ile dolup taşacağız.”

KÜRESEL EKONOMİ

“Kurallara dayalı uluslararası düzenin meydan okumalara maruz kaldığını; siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarında çatlakların yeni kırılmalarla genişlediğine şahit oluyoruz. Ekonomik-politik sistemin insanlığın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaklaştığı görülmektedir. Dünya kapsayıcı bir vizyona, adil, barışçıl politikalara muhtaçtır. Dünya genelinde gelir dağılımı eşitsizliğinden kaynaklanan refah kayıpları endişe vericidir. Karşımızdaki bu tablo küresel krizleri teşvik etmiştir.

Milli ve manevi değerlerle bezenmiş bir ekonomik modele ihtiyaç olduğu açıktır. Sindirella ekonominin sonuna gelinmiştir. Ahlaki olmayan, insani değerlerle bağdaşmayan piyasa uygulamalarını köklü bir şekilde sorgulamaktan, ekonomik, güvenlik, eşitlik, özgürlük, adalet kapsamında revize etmedikten sonra varılacak yer yine krizdir. İnsanlığın yeni bir vizyona ihtiyacı vardır. Ekolojik limitler çerçevesinde kalarak, ekonomik istikrarı yakalamak geleceğin dünyasını daha mamur ve müreffeh hale taşıyacaktır. Uyuklayan bakışla altımızdan kayıp giden dünyayı seyretmemiz sorumluluk anlayışımızla ters düşecektir.”

“FİYAT ARTIŞLARINDAN YAKINMAYAN ÜLKE KALMAMIŞTIR”

“En büyük dev yıldızlar, kara deliklere ya da nötron yıldızlarına dönüşmektedirler… İşte küresel ekonomi cüceleşmiştir. Bugünkü şartlarda, küresel ekonomi fırtınalı bir havada, bozuk pusulayla yolunu bulma çabasındadır. ABD, Birleşik Krallık ve Almanya yüksek enflasyona karşı faiz silahına sarılmışlardır. Bir süre sonra tetik boşuna çekilecektir. Rusya-Ukrayna savaşı neticesinde rekor kıran gıda ve enerji fiyatları küresel enflasyonu zirveye çıkarmıştır. Fiyat artışlarından yakınmayan ülke kalmamıştır. 3. Dünya Savaşı riskinin bir kez daha telafuz edilmesi, stratejik bir açıklama mı yoksa potansiyel bir niyetin ifşası mıdır? Gıda krizinin geri planında bu ve buna benzer yüksek düzeyli tehditvari açıklamaların hiç mi payı yoktur?”

TÜSİAD’A SERT TEPKİ

“TÜSİAD Başkanı işi gücü bırakıp İsveç ve Finlandiya’nın yanında saf tutmuş. Karşılıklı anlayışla, ittifak ruhuna uygun şekilde çözülmesini tavsiye etmiş. Geleneksel politikalara dönmeliymişiz, fakirleşerek büyüyor muşuz? Bir kez olsun milli olun, bir kez olsun Türkiye’nin meşru tezlerine destek verin. Türk de olamıyorsanız, bari insan olun. TÜSİAD’ın göz kırpıp selam durduğu İsveç, Kandil’in finans koridoruna dönüşmüştür. TÜSİAD bir şey diyecek midir? Bu ülke bölücü terör örgütünün Kuzey Avrupa kampı haline gelmiştir.

İsveç’in NATO’ya girmesi, üyeliğinin konuşulması zuldür, tarihi bir hatadır.”

NETFLIX’İ DE HEDEF ALDI

“Toplumsal bünyeyi ur gibi saran şiddet vakalarında bir türlü azalma görülmemektedir. Aile faciaları, vahşet haberleri, seri cinayetler maalesef milli vicdanı yaralamaktadır. Bazı diziler, magazin programları, haberler herkesi rahatsız etmektedir.

Sabahın erken saatlerinden gece saatlerine kadar kavgadan, kargaşadan ekranlarda hiçbir şey göze çarpmamaktadır. Gidişat iyi değildir. Şiddete aşağıya çekme amacıyla konunun uzmanları tarafından yapılacak geniş katılımlı bir şura toplantısı başta olmak üzere her mecraya müracaat edilmelidir.

Netflix’te sözde komedyenlerin rol aldığı diziler haddini aşmıştır. Aile hayatı son sığınaktır. Küfür etmenin neresine güleceğiz? Kadını metalaştıran, erkeği yozlaştıran dizilerin neresini takdir edeceğiz? Bohem ve aşağılık hayatlar varken, diğer taraftan bunların özgürlükçü poz vermeleri kumpastır. Sebze ve meyve fiyatlarını eleştirip bir aylık mutfak masrafını bir gecede harcayanlar, ne olacak bu memleketin hali diye gevşek gevşek konuşanların tatlı su solcularını, meyhane devrimcilerinin, üç kağıtçı demokratların bize anlatacak hiçbir şeyi olamaz. Değersizliğin kuyusuna düşenlerle yol yürünemez. Ortak bir gelecek hayali kurulamaz.”

“GEREKİYORSA İDAM CEZASI TARTIŞMAYA AÇILMALI”

“Kapsamlı bir ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğu açıktır. Mahkemeler cinayet davalarında süratle karar vermeli. Kadın cinayetleri, tecavüz suçlarında caydırıcı sonuçlar alabilmek için gerekiyorsa idam cezası bile tartışmaya açılmalıdır. Medyada kadınlara yönelik cinayetlerin tekrar gösterim ve ifşasına kesinlikle son verilmelidir. Son yıllarda yaygınlaşan, milli ve manevi değerlerimizi hedef alan dizi filmler toplumsal hayatımızı zehirlemektedir. Kadın erkek diyaloglarını yozlaştıran örnekler aile birliğimizi, toplum düzenimizi doğrudan çürütme riski taşımaktadır.”

Paylaş