Akşener ve Babacan’dan ortak basın toplantısı: Erken seçim yapsınlar, 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişiyi öğrenirler

Akşener ve Babacan’dan ortak basın toplantısı: Erken seçim yapsınlar, 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişiyi öğrenirler

Akşener ve Babacan ikili görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Babacan, Erdoğan’ın gıda fiyatlarıyla ilgili sözlerini eleştirirken, Akşener ise, Cumhur İttifakı’nın ortak aday tartışmalarıyla ilgili sözlerine tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu sabah DEVA Partisi Genel Merkezi’ne gelerek Genel Başkan Başkan Ali Babacan ile görüşme gerçekleştirdi.

İki lider görüşmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, “Ülkemizin derin kriz ortamından çıkışı için neler yapmak gerektiğini değerlendirdik” dedi.

6 siyasi partinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” ile ilgili katıldı çalışmalarla ilgili de konuşan Babacan, “Biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu dar boğazdan çıkışın en önemli araçlarından birisinin sistem değişikliği olduğunu düşünüyoruz. Parlamenter sistemle ilgili de genel anlamda görüş alışverişinde bulunduk. Gördük ki çalışmalar birbirinden uzak çalışmalar değil ve aklın yolu bir” ifadelerini kullandı.

Görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener ise, “Hepimizin kendi renklerini içine kattığımız ama sonuçta bir ilkeler bütünü ortaya çıktı şekilleniyor. Bir de seçime doğru gidiliyor, bu seçimde parlamenter sisteme geçiş ya da bu ucube sistemde kalış üzerine rekabet ortamı oluşacak. Bizler açısından son derece faydalı bir görüşme oldu. Bu görüşmeleri sıklaştırma kararı aldık. Türkiye 20 yıldır hadi neyse son 10 yıldır istişare etmeyi unuttu” diye konuştu.

Babacan ve Akşener daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ortak aday konusu

Bir gazetecinin, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un “Millet İttifakı düşük profilli Cumhurbaşkanı adayı belirlemek zorunda kalacak” sözleri ile ilgili soruya Babacan, “Kurtulmuş’un ifadeleri kendi şahsi değerlendirmesidir. Henüz seçim tarihi belli değil. Henüz adaylar belli değil. Siyasette tecrübesi olan insanların, bazı konularda peşin hükümle bazı kanaatler ifade etmesi kamuoyunun takdirirdir” cevabını verdi.

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bin yeni market açacğıyla ilgili sözlerine ilişkin ise, “Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, devleti market işletmeciliğine sokarak fiyatları kontrol edebileceğini sanıyorsa bu beyhude bir çabadır. Türkiye’de enflasyonu düşürmenin yolu maliyetleri düşürmekten geçer. Maliyetlerinde kaynağında döviz kuru vardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentimiz 2018 seçimlerinde söz verdiği gibi hem enflasyonu hem kuru düşürmesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener ise Kurtulmuş’un sözleriyle ilgili şunları kaydetti:

Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin 24 saat merak ettiği konu Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı. Bizim konuşmadığımız her bir konuyu, bu arkadaşlarımız bize dikte ettirmeye çalışıyor. Ülkede ekonomi baş aşağı. Adalet ortadan kalktı. Böyle bir ortamda bunlara kafa yormak varken 24 saat Millet İttifakı’nın adayını merak edip çeşitli sıfatlar ekliyorlarsa bunda bir durum var demektir. Psikolojik olarak Cumhur İttifakı seçimlerini kaybettiğini biliyor. Kendileri tavsiyem, hemen bir seçim kararı ilan etsinler, 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişinin kim olduğunu öğrenirler.

“Ailesinin yarısı FETÖ’den kaçak”

Bir gazetecinin, “İsmail Kahraman’ın anayasa ile ilgili açıklamalarını nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna ise Akşener şu cevabı verdi:

Sayın Kahraman’ın açıklamaları yeni mi eski mi bilmiyorum. Ama hep egzantirik açıklaması olmuştur. Hep yaşına bağlamıştım. Kendisinin bir iftar sofrasına hem de rahmetli abimin arkadaşlarının yüzüne Miilet İttifakı içinde yer almamız sebebiyle şahsıma Meral Kılıçdaroğlu dediğini biliyoruz. Dolayısıyla kendini savunmak için ona bir protesto eden bir açık mektup yazdığımda bana FETÖ’cü demişti. Hep böyle oluyor. Sonuç olarak gördük ki ailesinin yarısı FETÖ’den kaçak. Dolayısıyla bu yaşlı arkadaşın evde oturup torunlarıyla ilgilenmesi ve kaçak göçek çoluk çocuğuyla onlara moral vermesinde büyük fayda var. Ve kendisini hatırlatmak için böyle egzantirik çıkışlardan uzak durmasında büyük fayda var.

Paylaş