Akşener: İstanbul’un kadınlar için yaşanabilir bir kent olmasını istiyorum

Akşener: İstanbul’un kadınlar için yaşanabilir bir kent olmasını istiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım 2016’da başlatılan 10,10 kilometrelik T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvayı’nın 12 istasyon ve 8,8 km’den oluşan Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı açıldı. Açılışa Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, şunları kaydetti:

“Çok güzel bir mutluluğu yaşıyoruz. Siz konuşurken gözümü kapattım ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bu Millet İttifakı’nı kurmasaydık bugün bu hizmet kaça mal olacaktı, bitmiş olacak mıydı! Siz bu hizmetleri yaparken ülkemize bu birlikteliğin nasıl fayda sağladığını gösteriyorsunuz. Beyler tefeci faiziyle borçlanırken siz gereği üzerinden kredi buluyorsunuz, değeri üzerinden kredi buluyorsunuz. Niçin çünkü şeffaflığınıza inanılıyor.”

“Bir yılda 386 kadın öldürüldü bu ülkede, bir günde üç kadın katledildi. Başkanım sizden bir vizyon daha koymanızı istiyorum. İstanbul’un Türkiye’de yaşanabilir tüm kadınlar için, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. İstanbul’da bir kadın işinden çıkıp evine giderken saldırıya uğramayacağından emin olmasını istiyorum. Dün İstanbul gönüllülerinin organize ettiği bir kadın pazarına gittim. Şu dönemde evde oturan kadınlarımızın yaptığı el emeklerinin satıldığı bir pazardı. Kadınlarımızın ekonominin içine katılmasını sağlayacak yollar bulmanızı istiyorum. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Başka ilden gelen bir kadının İstanbul’a geldiğinde derin bir nefes almasını istiyorum.”

Paylaş