Akşener: Ekonomide dini tariften, Çinli tarife geçtik

Akşener: Ekonomide dini tariften, Çinli tarife geçtik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarını hatırlatarak, “Bakan Nebati ‘Çin modeli değil’ dedi, kendisini uyarayım lideri ile konuşmasında fayda var” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ekonomide dini tariften, Çinli tarife geçtik. Ekonomi başına getirilen bu arkadaşımızın ortaya koyduğu ‘inşallah, maşallah’ üzerinden bir tarif var, ekonomi böyle yönetilemez.

Ekonominin başına patronu olmak üzere getirilen kişi temenni ederek ekonomiyi yönetemez.

Hükümeti acilen ciddiyete davet ediyorum, Türkiye bir devlet krizi yaşıyor, ciddiyete davet ediyorum. Konuşmalarına dikkat etmelerini öneriyorum.

Dış güçleri kenarda koymuşlar. İki görüş geldi dünden itibaren biri Japon Bankası’nın raporu, ikincisi Prof. Dr. İzzet Özgenç hocanın yorumu. Özgenç Hoca, hukuk profesörüdür. Olağanüstü hal ilan edilebilir diye kavram var. Dış güçler işi bırakılmış, iş iç güçlere gelmiş, İzzet hocanın tarifi üzerinden bakarsak sermaye kontrolünden başlayarak bankadaki dolarlara, yani vatandaşın dolar hesabına kadar bazı adımların atılabileceği gibi bir endişe yaratır ki, Türkiye’nin iflas etmesine sebep olur. Sakın ha öyle bir el uzatma olmasın.

Paylaş