Akşener: Bu ülkenin cumhurbaşkanı alıkonmuş kaçırılmış evlatlarımıza esir diyemez

Akşener: Bu ülkenin cumhurbaşkanı alıkonmuş kaçırılmış evlatlarımıza esir diyemez

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gara’da şehit edilen 13 Türk vatandaşı için ‘esir alındılar1 diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu ülkenin cumhurbaşkanı alıkonmuş kaçırılmış evlatlarımıza esir diyemez” diye tepki gösterdi. Akşener, “Ağzından çıkana dikkat edeceksin. Sayın Erdoğan evlatlarımızı teröre şehit verdik. Milletimizin canı yandı, yanıyor. Türkiye’ye, afra tafra yapan Suudların kralı öldüğünde ilan ettiğin yası evlatlarımıza neden çok görüyorsun. Milli bir meselede milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsun?” diye konuştu.

Erdoğan’ın önceki gün Rize’de gerçekleştirdiği AKP il kongresinde kullandığı “Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebaleb dolu” ifadesine de sert bir dille tepki göstererek, “Gara’daki kahrolası o mağara labaleb şehit doluyken, sen pandemiye rağmen kongre salonu labaleb dolu diye sevinemezsin. Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz olamaz” ifadelerini kullandı.

Akşener, kürsüye ev kadını Münevver Acar’ı çıkarttı. Acar, “Tencerelerimiz kaynasın, çocuklarımızın anne ve babaları banka kredileri için ölmesin istiyoruz!” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip felaketlerin açıklamasını valilere, bakanlara havale etmek devletin değil algının yönetimidir”

Ülkeyi yönetenler devlet adabına, devlet idaresinin sorumluluğuna uygun davranmasalar da biz cümlelerimizi seçerek konuşacağız. 10 şehrimize ateş düştü, milletçe yüreğimiz yandı. Gara’da şerefsiz, alçak, hangi iğrenç sıfatları söylersek söyleyeyim terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon milli bir meseledir. Herkesin sözlerine dikkat etmesi gerekir ama bu dikkat yapılan bir yanlış varsa üzerini örtmek için bahane olamaz. Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip felaketlerin açıklamasını valilere, bakanlara havale etmek devletin değil algının yönetimidir.”

“Bu işte siyasettin parmağı var mı yok mu bilmek isteriz. Siz şehit anasını kongreye bağlayıp felaketten siyasetten devşirme peşinde koşabilirsiniz, biz koşamayız. Siz meclis kürsülerinden linç kampanyası başlatıp şehitlerimizi sizden olmayana saldırmak için araç yapmaya cüret edebilirsiniz, biz edemeyiz.”

Erdoğan’a “esir” tepkisi: Ağzından çıkana dikkat edeceksin

“Bu ülkenin cumhurbaşkanı alıkonmuş kaçırılmış evlatlarımıza esir diyemez. Devletin zirvesi bu ülkenin kahraman evlatları için esir kelimesini kullanamaz.”

“Ağzından çıkana dikkat edeceksin. Sayın Erdoğan evlatlarımızı teröre şehit verdik. Milletimizin canı yandı yanıyor. Türkiye’ye, afra tafra yapan Suudların kralı öldüğünde ilan ettiğin yası evlatlarımıza neden çok görüyorsun. Milli bir meselede milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsun?”

Erdoğan’a: Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz olamaz!

“Gara’daki kahrolası o mağara labaleb şehit doluyken sen pandemiye rağmen kongre salonu labaleb dolu diye sevinemezsin. Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz olamaz. ”

“Sen partinin kongrelerinde espriler yapıp şakalaşıyorsun, böyle şımarıklık, izansızlık bu ülke görmedi”

“Bir defalık olsa da ayrıştırmak yerine birleştirdiğini görmek isterdik. Bir defa da olsa kürsülerde AK Parti genel başkanını değil milletinin cumhurbaşkanı olarak görmek isterdik. Siyaseten lazım olduğunda gömleğinin kollarını sıyırıp harekât odasından fotoğraf vermeyi biliyorsun. İşini yapmak için hemen orada olman gereken günler. Ama sen partinin kongrelerinde espriler yapıp şakalaşıyorsun. Böyle şımarıklık böyle bir izansızlık bu ülke görmedi. Böyle devlet yönetilmez. Bizlerin yüreği yanarken kongre heyecanlarına tam gaz devam eden Erdoğan’ın o ibretlik sözünü hatırlatmak isterim. ‘Salon lebaleb dolu’ Bunu bir de utanmadan sevinerek söyledi. Eh biz de doğal olarak soracağız; salonların lebaleb olarak dolmasından memnunsun da on binlerce esnafımızın günahı ne Sayın Erdoğan? Milletimize böyle mi örnek olacaksın?”

“Eserinle gurur duy!”

“Ülkemizin başını duman sarmış iktidar bambaşka bir dünyada yaşıyor. Türkiye’de iş bulmaktan umudunu kesenlerin sayısı işsizlerimizin sayısından fazla iktidar buna çare bulmak yerine TÜİK’in başkanını görevden alıyor. Sayın Erdoğan bak Canik’teki bir esnaf kardeşim ne diyor; Önce eve bir ekmek götürelim de uzaya sonra gideriz. Eserinle gurur duy!”

“Damat bakanın tahtını sallayan Tarım Bakanı!”

“Geçenlerde bir fındık üreticisi fiyat durduk yere 21 liraya geriledi. Satış zarar edeceğime kırar yer vitamin alırım daha iyi. Duruma bakar mısınız, çiftçimizi bu duruma düşürmeye ne hakkınız var? Yanlış tarım politikaları sonucunda ülkemizin tarım üretimi azaldı. Eski damat bakanın tahtını sallayan tarım bakanının aksine biz İyi Parti olarak tarımı milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz. Tarımın önümü anlamazsanız çiftçinin yanında olamazsınız. Gıda fiyatlarını yapısal çözümlerle değil polisiye tedbirlerle çözmeye kalkarsanız işte bu duruma düşesiniz.”

Erdoğan’a zincir market tepkisi: Tokmak da davul da ellerinde; kendileri çalıp kendileri oynuyorlar!

“Çarşı pazar karışmış sen hâlâ meselenin özünü görememişsin. Halde 50 kuruş olan karnabahar rafta neredeyse 5 lira. Mesele çiftçiden sonra başlıyor sayın Erdoğan. Temelde sorun zincir marketlerde ve onların tedarikçilerinde. Çünkü tokmak da davul da ellerinde. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Karşılarında rekabet edecek kimse yok. Hepsini ezip geçtiler. Bak bu zincir marketler meselesi önemli. ”

Yeni Anayasa yorumu: Kimse bilmiyor, reisin de bildiğini zannetmiyorum

“Şu ana kadar AK Parti cenahından yakın uzak rastlaşıp görüştüğüm bir Allah’ın kulundan bu yeni anayasa meselesi nemelem bir şeydir sorusuna henüz bir cevap alamadın. Kimse bilmiyor. Reisin de bildiğini zannetmiyorum. Memleket bu haldeyken yeniden kuruluş Anayasası’ndan bahsedecek kadar kendinden geçmiş bir iktidarın sonu gelmiş demektir. Ortaya konan şudur cümlelerine baktığınızda çok ilginç tarihimizi dizi isimlerinden öğrenen o cahil ve benzerleri bilmez ama ben hatırlatayım, son yurdumuzda bin yıldır yıkılan ya da kurulan bir devlet yoktur. Her Türk devleti bir silsilenin parçasıdır. Cühela takımı bilin istedim. “

Paylaş