Akşener: Atılan adımlar erken seçime yönelik

Akşener: Atılan adımlar erken seçime yönelik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın son süreçte erken seçine dönük adımlar attığını söyledi. Bahçeli’nin ‘eve dön’ çağrısıyla da ilgili konuşan Akşener, “Bahçeli’yi anlama gayretinden vazgeçmiş bir insanım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Akşener, son dönemde yeniden başlayan ‘darbe’ ve ‘başörtüsü’ tartışmalarını, iktidarın ‘erken seçimin altyapısını oluşturma girişimi’ olarak nitelendirdi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre Akşener, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ben Haziran’da seçim bekliyorum dedim ama yanlış anlaşılmasın, bilgim, duyumum yok. Ama atılan adımlara baktığımda, ‘Biden beni evde ziyaret etti’ dendiğinde, bunun tercümesi ‘benim adamla aramı bozmayın’dır.

Erdoğan kazanmayı öngörerek -bunlar kazanmaya yönelik işler- Biden’ın karşısına güven kazanmış bir kişi olarak oturmayı tercih edebilir. Seçimin gerekçesi olarak söylüyorum. Atılan adımların seçime doğru olduğuna dair benim okumam var. Bu algoritma bu derece olmaz ki. Can Ataklı gazeteci, Sağlar emekli siyasetçi, Başbuğ emekli asker… Buradan bir darbe çıkarıyorsun…

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Cuma namazı sonrası cami avlusunda 21 yaşında bir kız çocuğu 67 yaşında bir adam tarafından torunu olacak yaşta bir kız çocuğu büyük hakarete uğradı. Vitrin süsü denildi, insanların önüne atıldı. Başörtüsü meselesi vicdanlarda kapandı ki. ‘Aynı belediyeleri alırlarsa yardımlar kesilir, bu kez de bunlar kafalarınızı açar’ı hatırlatmak amaçlı bir tavır olabilir. Hepsi seçime doğru iş.”

‘AK PARTİ BAŞKANI NEDEN SORUMLU, ANLAYAMADIM’

Cumhur İttifakı içindeki gelişmelerle ilgili de konuşan ve ‘reform’ konusunu yorumlayan İYİ Parti lideri, Bahçeli’nin AKP’ye ‘racon kestiğini’ ifade etti.

“Hukuk reformu konusunda, keşke yapılabilse ama zor” diyen Akşener, “Biz ondan geçtik. Yani var olan, atılmış olan adımlar uygulanabilse o bile büyük bir imkan. Kaldı ki bu bir zihniyet meselesi. Önce bu zihniyetin değişmesi lazım. Hukuk kısmı bu” değerlendirmesini yaptı. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alaattin Çakıcı, Sayın Kılıçdaroğlu’na tehditte bulundu. Sayın Bahçeli, Çakıcı ‘dava arkadaşımızdır’ dedi. Ben de o zaman döndüm dedim ki ‘kızım sana söylüyorum gelinim sen işit’ bu iş. Racon dediğimiz iş o. Yani içteki sistemden sorumlu Cumhur İttifakı’nın Sayın Bahçeli, dıştaki işlerden sorumlu Sayın Doğu Perinçek. AK Parti ve Genel Başkanı neden sorumlu çok fazla anlayabildiğim yok. Böyle bir sistem var. Dolayısıyla ben bir reform beklemiyorum.”

BAHÇELİ’YE TAVSİYE VERDİ

Meral Akşener, Bahçeli’nin ‘eve dön’ çağrısı için ise şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli’nin ‘evine dön’ çağrısının neye tekabül ettiğine dair bir fikir sahibi değilim. Gerçekten bilmiyorum. İlk söylediği zaman Sayın Erdoğan’ı göreve çağırmıştım, ortağıyla ilgilenmesini talep etmiştim. Bu defaki pek çok hakaretin üzerine bir davet. Davet midir, nedir?

Sayın Bahçeli’yi anlama gayretinden vazgeçmiş bir insanım. Kendisine tavsiyem, Sayın Erdoğan çok şeyle meşgul. Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Doğu Perinçek’in zamanları çok. Emeklinin, çocuğuna bir şey götüremediği için intihar eden işsizin, 4 yıllık üniversite mezunu olup iş bulamadığı için gece oturup gündüz uyuyan o gencin, esnafın derdine çare arayacak, el ele tutuşsunlar projeler yapsınlar ve büyük ortağa iletsinler. Türkiye’nin hayrına olacak bir iştir.”

Paylaş