AKP Sözcüsü Çelik: Yargı mensuplarını tehdit edip, baskı kurmaya çalışıyorsunuz

AKP Sözcüsü Çelik: Yargı mensuplarını tehdit edip, baskı kurmaya çalışıyorsunuz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Çelik, “Açık ve net şekilde söylüyorum; valilere, kaymakamlara, yargı mensuplarına “militan” diyenler faşistlerin ta kendileridir. Nazi ağzı ile konuşmayı bırakmalılar.” diye konuştu.

Çelik’in konuşmasından satır başları şöyle:

(Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları) “Bugün hafıza yoksunluğu ile yapılan bir basın toplantısıydı. ”

“Bugün Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından anlıyoruz ki nefret ve husumet siyaseti CHP’de Kılıçdaroğlu tarafından bir yazılım haline getirilmiştir. Bu yazılım, her gün yeni ‘aplikasyon’lar üreterek nefreti, husumeti artırmak şeklinde bir tavır ortaya koyuyor.

Geçmişte CHP’ye emek verenlerin fikir üretenlerin tüm emeklerinin gasp edildiğini, Kılıçdaroğlu döneminde Avrupa’nın aşırı sağcılarıyla yarışan bir siyasi dil kullanıldığını kayda geçirmek gerekiyor.

Bugün entresan bir hafıza yoksunluğu ile yapılmış bir basın toplantısıydı. Diyor ki; ‘AK Parti ne yapamak istedi de engel olduk?’

Ne zaman iyi bir şey gerçekleştirsek, bu kez Anayasa Mahkemesi’ne gitmek şeklinde bir tutum sergilediniz. Bu sorunun yanıtı açıktır. Gücünüz yetseydi hepsine engel olacaktınız. Millet size izin vermedi.

“Yargı mensuplarını tehdit edip, baskı kurmaya çalışıyorsunuz”

“Valilere kaymakamlara “militan” diyenler faşistin ta kendisidir. Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım”

ABD açıklaması

“Bazı ABD’li bürokratlardan Türkiye’deki ABD karşıtlığının sebebinin AK Parti olduğuna dair bazı açıklamalar geldi. Bu değerlendirmeler yanlıştır. 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu olan kişinin ABD’de rahat bir şekilde yaşıyor olmasına vatandaşlarımızın tepkisinden daha normal bir şey yoktur.

Bunları değerlendirenler hangi siyasi hususlar olduğunu iyi değerlendirmelidirler.

Vatandaşların tepki gösterdiği konulara bakıldığında, ABD’li bürokratların bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Yalova’da Alevi ailelerin yaşadığı evlerin işaretlenmesi

“Bunlar provokatif eylemlerdir. Herkes müsterih olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nde ikinci sınıf vatandaş yoktur. Herkes birinci sınıftır. ”

Hayvan hakları yasası

“Hayvan hakları konusunda bilgi veriyoruz. Bu dünyadaki kader arkadaşlarımıza karşı vahşi eylemler gerçekleştirildi. Çok yakın bir zamanda hayvan haklarıyla ilgili kapsamlı bir yasa TBMM’ye gelecek.”

HDP Esenyurt ilçe binasına baskın

“Terör örgütü propagandası teröre destek vermek demektir. DEAŞ örgütüne ait propagandalar olsa , hükümeti ve devleti suçlayacak şekilde propaganda yaparlar. Terör açıkça lanetlenmeden demokrasi cümleleri kurulamaz. Demokrasinin en büyük düşmanı terör örgütüdür. Biz ikisini de lanetliyoruz. Terör amasız lanetlenmelidir. Bu terör örgütlerinin hepsi lanetlidir. “

Paylaş