Adalet Bakanı Gül: Adalet Bakanı’nın hâkim, savcı cübbesi yoktur

Adalet Bakanı Gül: Adalet Bakanı’nın hâkim, savcı cübbesi yoktur

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Adalet Bakanı’nın hâkim, savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve giymeyeceğim” açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevinde “5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu. Bakan Gül, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar işler, kurallar işler, usuller işler ve işlemeye de devam eder. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya kimse parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının hakim, savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve hiç kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim” ifadelerini kaydetti.

Hazırlıkları biten ve dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan reform paketine de değinen Bakan Gül, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde reformları her alanda yapmayı sürdüreceğiz. Çünkü insan ve onuru her şeyin başındadır” diye konuştu.

“Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir” diyen Bakan Gül, “Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” ifadelerini kullandı.

Paylaş