TSK’dan Irak’ın kuzeyine kara harekâtı

TSK’dan Irak’ın kuzeyine kara harekâtı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde bulunan Metina, Zap, Avaşin Basyan ve Kandil’e geniş çaplı bir kara harekatı düzenlediği bildirildi. “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu” Komuta Merkezi’ne bağlanan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve tehditleri bertaraf etmektir. Bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

TSK’nın hava desteğiyle PKK hedeflerini ateş altına aldığı ifade edildi. Sabah’ın haberine göre Metina, gece saatlerinden itibaren ablukaya alındı. Habertürk televizyonu ise helikopterlerin Metina’ya helikopter ile Özel Kuvvetler indirdiğini bildirdi.

Erdoğan: Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu” Komuta Merkezi’ne bağlanarak, “Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve tehditleri bertaraf etmektir. Ne Türkiye’nin, ne Irak’ın, ne de Suriye’nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer yoktur” dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

“Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli savunma sanayii ürünlerimizin kullanılması ayrı bir iftihar vesilesidir.

“Terörün kökünü kazımakta ve vatandaşlarımızı terör belasından tamamen kurtarmakta kararlıyız.

“Sığınak-barınak ve mağaraların ateş altına alındığı operasyonda, şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

“(Ölürsem şehit kalırsam gazi) anlayışıyla yürütülen bu mücadelede kahraman Mehmetçiğimizin karşısında dayanabilecek hiçbir güç tanımıyoruz.

“Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı şekilde icra edilen bu harekat, bölgede barış ve huzurun tesis edilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.”

Paylaş