Taksim’e çelenk bırakmak isteyen DİSK’liler gözaltına alındı

Taksim’e çelenk bırakmak isteyen DİSK’liler gözaltına alındı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim’e çelenk bırakmak isteyen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) mensuplarına polis müdahalede bulundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekteri Adnan Serdaroğlu, Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dev Sağlık İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. DİSK’ten yapılan sosyal medya paylaşımında, “Teslim olmayacağız! Yaşasın 1 Mayıs” dendi.

DİSK, “Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor. Bu kamu kamu düzenini bozmuyor. Ama işçiler adına 25 temsilcinin 1 Mayıs’ta çelenk bırakması bozuyormuş” derken, “Bugün 21:00’de balkonlardan hesap soruyoruz!” çağrısında bulundu.

1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü’nüne bu yıl Koronavirüs tedbirleri kapsamında kararlaştırılan sokağa çıkma yasağı ile girildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren DİSK Genel Merkez’nin İstanbul Beşiktaş’ta bulunan binasının çevresi ve çıkan sokaklar polis ablukasına alındı.

Polis Taksim’e çıkmak isteyen DİSK temsilci ve üyelerine müdahalede bulundu. 1 Mayıs çelengi parçalandı.

Polis saldırısında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekteri Adnan Serdaroğlu, Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dev Sağlık İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir, Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan ve Politeknik Genel Başkanı Ersin Kiriş’in da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polis saldırısına, “Bugüne kadar, hak gaspları yaşandığında müdahale etmeyen polis, hakkını arayan işçilere saldırıyor” sözleriyle tepki gösteren bir işçi daha gözaltına alındı.

Disk Enerji Sen’in sosyal medya hesabından, “Konfedasyon genel başkanımız, konfederasyon genel sekreterimiz, sendikamız genel başkanı ve konfederasyonumuza bağlı yöneticilerimiz ile toplam 15 disk yöneticisi göz altında” bilgisi paylaşıldı.

“İrademizi yenemezsiniz; biz haklıyız ve mutlaka kazanacağı”

Genel İş’ten yapılan açıklamada da, “Çarklar dönsün diye işçileri bu koşullarda çalıştıranlar şimdi gelmiş yürütmüyorlar. İşçi sınıfının sesini, soluğunu kısamazsınız, irademizi yenemezsiniz. Biz haklıyız ve mutlaka kazanacağız. Bu akıl dışlılığı, bu zorbalığı yeneceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Paylaş