Soylu: Yaklaşık 700 bin kişi çalışma izni belgesi aldı

Soylu: Yaklaşık 700 bin kişi çalışma izni belgesi aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 17 Mayıs’a kadar sürecek olan kapanma sürecinde şu ana kadar 691 bin 890 kişinin çalışma izni belgesi, 178 bin 283 kişinin de seyahat izin belgesi aldığını açıkladı.

Çalışma ve seyahat izni için bir anda 5-6 milyonluk bir başvuru aldıklarını söyleyen Soylu, “Hepsi başvuru değildir belki de bir kısmı da acaba nasıl bir süreç diye bakmıştır. Burada tüm tanımlamaları yaptık. Bir saniye içinde tespit edilebilir bir sistem kurduk. İlk saatlerde biraz yoğunluk oldu. Şu ana kadar muafiyet tanıdığımız sektörlerde e-başvuru, e-devletten çalışma izni belgesi alan kişi sayısı 691 bin 890. 178 bin 283 kişi de seyahat izin belgesi aldı. Buradan belgeyi aldıktan sonra bu denetimi yapan kolluk güçlerimizin de hem cep telefonlarına hem tabletlerine düşüyor. Bu denetimde çok rahat bir şekilde bunu denetleyebilme imkanına kolaylıkla sahip olabiliyor” diye konuştu.

Bakan Soylu, çalışma izni alanların çok rahat bir şekilde dışarı çıkabileceğini vurguladı.

“Herkes sokakta gibi Türkiye’nin 81 vilayetinin meydanlarını televizyonlarda gösterdiler” diyen Soylu Türkiye’nin yüzde 95’inin evlerinde olduğunu da belirtti.

Paylaş