RTÜK Başkanı Şahin: Sevda Noyan’ın söylemleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır, uzman raporu gündeme geldiğinde gereği yapılacaktır

RTÜK Başkanı Şahin: Sevda Noyan’ın söylemleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır, uzman raporu gündeme geldiğinde gereği yapılacaktır

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Sevda Noyan’ın Ülke TV’de yayınlanan programdaki söylemleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır. O sözler hiçbirimiz açısından kabul edilemez” dedi.

Twitter’da paylaştığı açıklamada Şahin, “Sevda Noyan’ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlgili uzman raporu Üst Kurul gündemine geldiğinde RTÜK olarak söz konusu söylemlerin bir televizyonda yayımlanmasının karşılığı neyse gereği yapılacaktır” ifadesini kullandı.

Sevda Noyan, yazar Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ adlı programında 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili sözleri yüzünden tepki çekmişti.

Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız maddi manevi olarak. (…) Bizim sitede halen 3-5 kişi var, benim listem hazır” demişti.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı Noyan’ın sözlerini kurulun gündemine taşıyacağını açıklamış, ancak RTÜK gündeminde görüşülmemişti.

Taşçı, Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “mazeret” bildirerek bugünkü olağan Üst Kurul toplantısına katılmadı. “Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan’ın katıldığı program, Üst Kurul gündemine getirilmedi ve görüşülmedi.”

Şahin ise daha sonra katıldığı bir canlı yayında, hiçbir kanal arasında ayrımcılık yapmadığını savunmuş ve Ülke TV ve Sevda Noyan konusunda RTÜK’ün sonraki toplantıları için rapor hazırlanacağını söylemiş, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil” demişti.

Paylaş