Prof. Dr. Ayşe Buğra: Provokasyon çok ağır bir ifade

Prof. Dr. Ayşe Buğra: Provokasyon çok ağır bir ifade

Erdoğan’ın hedef gösterdiği Prof. Dr. Ayşe Buğra, Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı başlattıkları eylemlere ilişkin yaptığı açıklamada “Osman Kavala denilen, adeta Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” diyerek isim vermeden Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı hedef almıştı.

İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Prof. Dr. Ayşe Buğra, Erdoğan’ın sözlerini ve Boğaziçi öğrencilerinin eylemini değerlendirdi.

Buğra’nın açıklamalarının bir kısmı şöyle:

Provokasyon çok ağır bir ifade. Söz konusu olan insanları tanımamayı, o öğrencileri tanımamayı gösteriyor. Boğaziçi öğrencisi çok akıllı, çalışkan, gayret etmiş, ne yaptığını bilerek oraya gelmiş ve üniversitesini çok önemseyen bir öğrenci. O üniversitenin öyle kalmasını ve dışarıdan müdahale olmasını istemiyor. Dertlerini ne güzel anlatıyorlar. Her şeyden önce öğrencilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

Memleketin huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak, kurumlar yıpratılarak devam edemeyiz diye düşünüyorum. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet.

Paylaş