Mansur Yavaş’tan para cezası alan İmamoğlu’na destek

Mansur Yavaş’tan para cezası alan İmamoğlu’na destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 7 bin 80 lira para cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek olurken, “Adalet terazisinin eşit tartacağı yarınlara, bu inancı yüreğinde taşıyanlarla beraber ulaşacağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 7 bin 80 lira para cezası verildi. İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tanıklarımız dinlenmedi, sunduğumuz bilirkişi raporları dikkate alınmadı, hukuk ilkeleri ve içtihatlar hiçe sayıldı. Bağımsız yargının nasıl büyük bir ihtiyaç olduğu gerçeğini sanık olarak görüp yaşamak sırası bugün bendeydi. Hepsi geçer, adalet ve hukuk er geç üstün gelir” ifadesini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamasını Twitter hesabından alıntılayan Yavaş, şunları kaydetti:

“Başkanım, Bir hukukçu olarak, adalete olan inanç ve bağlılığımla er ya da geç eşit işleyen bir hukuk sisteminin üstün geleceğine inanıyorum. Adalet terazisinin eşit tartacağı yarınlara, bu inancı yüreğinde taşıyanlarla beraber ulaşacağız. Her şey çok güzel olacak.”

Paylaş