Kuzey Irak’a kara harekatı

Kuzey Irak’a kara harekatı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ‘Pençe-Kaplan Operasyonu’nun başladığını, komandoların Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de!” açıklaması yapıldı.

‘Operasyon uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir’

MSB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de. Hava Kuvvetleri, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolarımız hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmişlerdir” ifadelerine yer verildi.

Paylaşımın devamında ise “Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir” denildi.

MSB, ayrıca paylaşımlarında Bakan Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi’nin Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’ndeki fotoğraflarına da yer verdi.

Paylaş