İmamoğlu: Yapılaşmanın fazla olduğu yerlerde salgının hızı daha yüksek

İmamoğlu: Yapılaşmanın fazla olduğu yerlerde salgının hızı daha yüksek

Ekrem İmamoğlu Fox’ta gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sabah kuşağında sunduğu “Çalar saat” programına katıldı.

İstanbul’un yüzde 15’i dahi 2.5 milyon yapıyor. Bu nedenle sokağa çıkma yasağında ısrarlıyız. Bunu ben değil bakın Bilim Kurulu da söylüyor. Bazı sözüm ona gazeteciler bizi ‘darbe’ ile suçladılar. Aslında sokağa çıkma yasağına gerek olmadığını yazdılar. Tedbirler almaya başladığımızda milleti galeyana getirdiğim söylendi.

İstanbul Valisinin de olduğu toplantıda kendilerine gösterilen harita üzerinden de değerlendirmede bulunan İmamoğlu, “Yapılaşmanın fazla olduğu yerlerde salgının hızı daha yüksek” dedi.

İmamoğlu, “Sağlık Bakanı’na sahra hastanesi için dosyamızı sunduk. Yenikapı’da kaç günde sahra hastanesi kurulur, 7 bin yatağa ulaşabilir. Alt yapısı var, elektriği var, jenaratörü var, trafosu var. Aynı şey Maltepe için geçerli, Beylikdüzü için geçerli. İlave olarak kapalı alanlar ve kapasitesi itibariyle metro ve steril alanlar olması kaydıyla havaalanlarını da önerdik. Pandemi kurulunda Sayın İstanbul Ticaret Odası Başkanı bir açıklama yaptı. Dedi ki, ‘Dünya Ticaret Merkezi’nin oradaki fuar alanı hazır ve biz burada sahra hastanesi olmasını onaylıyoruz, Londra’da fuar alanını 7 günde sahra hastanesine dönüştürüyorlar diye bir haber okudum. Havalimanı’nın karşısında ki arazi hepimizin arazisi o arazi konutlarla dip dibe. Sahil yolundan girmek isteseniz giremezsiniz, çıkmak isteseniz çıkamazsınız. Tek bir toplu taşıma aracı oradan geçmiyor. O hat otobüsü, minibüsün duracağı yer değil.”

YARDIMLAŞMANIN KAVGASI OLMAZ

Gazete manşetlerini de yer alan işçi ve işverenlerin ekonomik durumuna dair de konuşan İmamoğlu, “Dünya ekonomik olarak zor bir yere gidiyor. 4 milyon insan kayıtsız ya da günü birlik işletmelerde çalışıyor. Bu insanlar şu an işsiz. 1000 civarında işgaliye ödeyen ve iş yapamayanlara yardım yaptık. Yardıma ihtiyacım var diye 370 bin ihtiyacım var diyen insan başvuruda bulundu. 500 bin koli ihalemiz var bugün. Yardımlaşmanın kavgası olmaz. Biz buna 10 gün öncesinden hazırlık yaptık” dedi.

YÖNTEM YANLIŞ DEDİLER

İptal edlilen yardım kampanyası hakkında İmamoğlu, “Yöntem yanlış dediler. Tamam yöntemi düzeltelim dedik. Vakfımız adına başvurumuz var. Geçmişte Cumhurbaşkanı tarafından kurulmuş bir vakıf adına başvurduk. Bi bakalım dediler. ‘Devlet içinde devlet olamaz’ bakış açısı yanlış. İnsanların yardıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Paylaş