Ekrem İmamoğlu taburcu oldu

Ekrem İmamoğlu taburcu oldu

10 gündür Covid-19 tedavisi gören İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hastaneden ayrıldı. Taburcu olduktan sonra açıklamalarda bulunan İmamoğlu, 4 gün daha karantinada kalacağını ve cuma günü işbaşı yapmayı planladığını, ilk iş olarak da İzmir’e gideceğini söyledi.

23 Ekim’de Koronavirüs’e yakalanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu taburcu oldu. Amerikan Hastanesi’nde 10 gündür tedavi gören İmamoğlu hastane çıkışında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına İzmir depremiyle başlayan İmamoğlu, bugün enkazdan canlı çıkarılan 3 yaşındaki Elif’i kurtaran ekiplere teşekkür etti. Konuşulması gereken tek konunun deprem olduğunu ifade eden İmamoğlu şöyle konuştu:

“Bu süreç bize Türkiye’de ve İstanbul’da bir numaralı meselenin deprem olduğunu tekrar hatırlatmıştır. Ve başka bir konuyu konuşmanın bile yersiz olduğunu ve bu konu üzerine hep beraber milletçe ve bütün yöneticilerle odaklanmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır.”

‘2 GÜN ÖNCE APANDİS AMELİYATI OLMUŞTUM’

Covid-19 sürecinde kendisini tedavi eden doktorlara teşekkür eden İmamoğlu, teşhisi ve o günleri şöyle anlattı:

“23 Ekim Cuma gecesi saat 21 sularında yüksek ateşle Amerikan Hastanesi’ne gelmiştim. 10 gün sonra taburcu oluyorum. Covid-19 testimin pozitif çıkmasından sonra tedavi sürecimin büyük bir bölümünü burada gayet iyi geçirdiğimi ifade edebilirim. Ateşim 4 gün civarında sürdü. Sonra yüksek ateş yerini normal ateşe bıraktı ama tedavi devam etti. Ateşin dışında başka bir semptom yaşamadım. Bu süreçte arayan, iyi niyetlerini ileten herkese çok teşekkür ederim. Ben de tedavi gören herkese dua ettim. Başta kıymetli dostum Muhittin Böcek’e ve tüm hastalara şifa diliyorum. Yüksek moralle kendimi çok kıymetli doktorlarımıza sağlıkçılarımıza emanet ettim. Amerikan Hastanesi’ne teşekkür ediyorum. Benimle ilgilenen çok insan oldu burada. Erhan Barutçu’ya, Dr. Ömür Erçelen’e, başhekim sayın İsmail Bozkurt’a, yardımcısı Mustafa Özünal’a, 7 yıldır her anımı takip eden check-up doktorum Sedat Sarp’a teşekkür ederim. Enfeksiyon hastalıkları bölümü her anımla ilgilendiler.”

‘İLK İŞ GÜNÜMDE İZMİR’E GİDECEĞİM’

4 gün daha karantinada kalacağını belirten İmamoğlu, son PCR testlerinin sonuçlarının henüz çıkmadığını aktardı. Cuma günü mesaiye başlayacağını ve İzmir’e gideceğini ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le de görüşeceğini aktaran İBB Başkanı, “Bugün artık evime geçeceğim. 10 gündür hiç görmediğim aileme uzaktan da olsa biraz kavuşmuş olacağım. 4 gün daha karantina sürecim devam edecek. Bulaşıcı hastalığın bulaşma dönemi yoğun bir şekilde devam ediyor. Nisan-mayıstan daha yoğun devam ediyor. Herkesi duyarlı olmaya ve kurallara uymaya davet ediyorum” diye konuştu.

Paylaş