CHP’li eski vekilin yeğeni Koronavirüs’ten hayatını kaybetti

CHP’li eski vekilin yeğeni Koronavirüs’ten hayatını kaybetti

CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın İstanbul’da yaşayan 33 yaşındaki yeğeni Dilek Tahtalı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybetti.

Tahtalı, İstanbul’da özel bir hastanede hemşire olarak görev yapıyordu. Konuya ilişkin açıkalama yapan Topal, “kadının ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını, özel bir hastanede çalışıyor olmasına rağmen muhtemelen maddi durumunun yetersiz kalacağını düşündüğünden çalıştığı hastaneye götürülmemiş olabileceğini” söyledi.

Konuyla ilgili olarak Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’e konuşan Topal, Tahtalı’nın 10 Mart’ta ateşinin yükselerek, grip belirtileri gösterdiğini belirtti.

Topal, belirtilerilerin görünmesinin ardından yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Önce Cerrahpaşa’ya gidiyorlar, yer yok deyince Samatya’daki hastaneye geçiyorlar. Orada sedye üzerinde beş saat bekliyor. Annesi bana haber verince devreye girerek Türkiye Gazetesi Hastanesi’ne sevkini sağladım. Orada tedavi görüyordu. 16’sında ise Bakırköy’de Sadi Konuk Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakımdaydı. Yeni getirilen ilaçtan verilecekti. Ancak kurtarılamadı.”

Kemik kanseri ile mücadele ediyordu

Tahtalı’nın gençlik yıllarından beri kemik kanseri ile mücadele ettiğini belirten Topal, hastalığı nerede ve nasıl kaptığı konusunda bilgisi olmadığını da kaydetti.

12 gündür karantinada bulunan Tahtalı’nın ailesinin ise test sonuçlarının negatif çıktığı öğrenildi.

Paylaş