Adalet Bakanı Gül: Anayasa Mahkemesinin kararları bağlayıcıdır

Adalet Bakanı Gül: Anayasa Mahkemesinin kararları bağlayıcıdır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği yeniden ihlal kararına ilişkin olarak, “Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması hukukun gereğidir” açıklamasını yaptı.

Gaziantep Valiliği’ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gül, “Anayasa Mahkemesi kararı bağlayıcıdır. Hukuk güvenliği, üstünlüğü anlamında olması gereken AYM kararlarının uygulanmasıdır. Esas itibarıyla hukukun uygulandığı mahkemelerde AYM’nin kararına uygulamak hukukun gereğidir. Elbette AYM kararlarının hepsine katılmadığımız, bu süreçte gerekçeli karar açıklandığında söylenecek çok şey vardır. Ancak bu uygulanmayacak anlamına gelmez. AYM’nin kararları çerçevesinde olması gereken budur kararların uygulanması budur. Adaletin figürlerinin gözü bağladır. Kimsenin gözünün açmasına izin vermememiz lazım. Adaletin taraflara bakmadan hukukun gereğini yerine getirmek hukukun gereğidir. Elbette kararlar eleştirilir, değerlendirilir. Ama kararlar hukukun bir gereği.” dedi.

Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılması konusunda da “Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum. Bu alçak, insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum.” dedi.

Paylaş